info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

"Menderes Dönemini Arıyorum"

Başbakan Erdoğan, CHP nin Trakya daki Kalesi Olarak Bilinen Tekirdağ da Muhalefete Sert Çıktı.

Tekirdağ da seçmene seslenen Başbakan Menderes geldi, tamtakır durumdaki hazineyi doldurdu. Bunlar darbe ile gelip merhumu malum idam ettiler, sonra da hazineyi boşattılar. Şimdi de o merhum Menderes dönemindeki Trakya yı arıyorum dedi.

Referandum mitinglerini sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın bugünkü durağı Tekirdağ dı.

Mitingden önce Tekirdağ Garı nda demiryolu hattı açan Başbakan, Türkiye de 40 yıl sonra demiryolu hattına bağlanan tek il merkezinin Tekirdağ olduğunu söyledi. Tekirdağ-Muratlı hattında yolcu taşıma ücretini 3 liradan 2 liraya indiren Erdoğan, açılışın ardından treni kendisi kullandı.

Cengiz Topel Meydanı ndaki mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, seçmenlerden evet oyu istedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu nu eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu:

Muhalefet partileri sıkılmadan diyorlar ki Ne yaptılar ki? ... Eğer Ordu ya gider sadece fındık yeyip dönersen, arkandaki Karadeniz sahil yolunu göremezsin. Malatya ya gider, sadece kayısı yeyip dönersen, tabii ki oradaki 36 kilometre bölünmüş yola 191 kilometre ilave edilen bölünmüş yolu, havaalanını göremezsin. Diğerlerine girmiyorum. Tekirdağ a gelip, sadece Tekirdağ köftesini yer dönersen tabii ki Asyaport u, Tekirdağ-Muratlı tren hattını göremezsin. Bölünmüş yolları, derslikleri, toplu konutları göremezsin. Ne diyor eskiler? Görmeye göz gerek, sezmeye öz gerek öz...

Bunlar siyasi tarihlerinde ilk kez Ankara dan dışarıya çıktılar. Onu da bizim zorlama ve teşviklerimizle yaptılar. Anadolu yu bunlar daha yeni keşfediyorlar, giremiyorlardı Anadolu ya. Trakya yı bunlar daha yeni görüyor. Buraların eski halini bilmezler. Bunlar yapmayı, üretmeyi bilmezler, hizmet nedir bilmezler.

Rahmetli Adnan Menderes geldi, tamtakır durumdaki hazineyi doldurdu. Bunlar darbe ile gelip merhumu malum idam ettiler, sonra da hazineyi boşattılar. Şimdi de o merhum Menderes dönemindeki Trakya yı arıyorum, demokrasi aşığı Trakya yı arıyorum, özgürlüklere aşık olan Trakya yı arıyorum.

Rahmetli Özal geldi, Türkiye ye o da bir dönem yaşattı, bir çağ atlattı adeta. Türkiye yi adeta ardından geldiler, yağmaladılar. Türkiye yi yağmalamakla kalmadılar, bir yolsuzluklar silsilesi aldı başını yürüdü. Türkiye ekonomik olarak şu anda tarihinin en parlak dönemini yaşıyor. Bunların şimdi iştahı kabarıyor. Ne yapsak da bu AK Parti yi indirsek, ondan sonra şu dolu olan hazineyi bir boşaltsak .

Dertleri bu. Niye? Gençler bakınız, göreve geldik. Türkiye nin 100 lirasının 74 lirası borçtu. Şimdi 100 liranın 45 lirası borç. Devlet borç alırken 100 liraya 63 lira faiz ödüyordu. Şimdi 7-8 lira ödüyor. Aradaki fark 55 lira. Bu kimin cebinden çıkıyordu. Tekirdağlı kardeşimin cebinden, hazineden çıkıyordu. Şimdi senin cebinde kalıyor benim Tekirdağlı memur ve işçi kardeşim.