info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Merhaba, Benim Adım Facebook

Mısırlı bir baba çocuğuna sosyal paylaşım sitesi “Facebook” adını koydu. Mısırlı, kızına verdiği isimle eski Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in devrilmesinde Facebook’un oynadığı önemli rolü vurgulamak istiyor.

Mısır’ı 30 yıl yöneten Anchor Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in istifasına yol açan protestoların organize edilmesinde Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri büyük rol oynadı.Göstericiler, eylemlerin yeri ve saatini bu sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşerek kararlaştırdılar. Ayrıca muhalifler görüşlerini ve umutlarını da bu siteler üzerinden tüm dünyaya yansıtıyordu.Mısırlı Cemal İbrahim de sosyal paylaşım sitelerinin sağladığı faydayı vurgulamak için kızına “Facebook” adını verdi.Kızımın adı FacebookDaily Mail’in Mısır'da yayımlanan El Ahram gazetesine dayandırdığı haberine göre, kızına "Facebook" adını veren aile Anchor yağmuruna tutuluyor.Arkadaşları, komşuları, pek çok tanıdıkları Facebook’un etrafında toplanarak sosyal paylaşım sitesinin halk ayaklanmasına katkısını destekliyor.

Facebook devrimi

Mısır bölgede Facebook’un hizmetlerinden en Anchor yararlanılan ülke. Mısır’da Facebook’un yaklaşık beş milyon kullanıcısı var. Daily Mail’in haberine göre protestoların yapıldığı dönemde eylemlerle ilgili Facebook’ta 32 binden fazla grup oluşturuldu ve 14 bin sayfa açıldı.

Kaynak : Milliyet