info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Merkez Komutanı Çelik ten Şehadet Müzesi ne Ziyaret

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçesi nde Çerkezköy Merkez Komutanı Binbaşı Memduh Ceylan’ın Hakkari Yüksekova’ya tayin olmasının ardından yerine Piyade Binbaşı Şener Çelik atandı. Pazartesi günü yeni görevine başlayan Merkez Komutanı Binbaşı Çelik, ilk olarak 10 kasım 2012 tarihinde Siirt’in Pervari ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy’un baba ocağını ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında yeni merkez komutanına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan da eşlik etti.
 
DİNÇER ERSOY’A AİT ODAYI GEZDİLER
 
Ziyarette Şehit Dinçer Ersoy’un babası Mustafa Ersoy ve annesi Nilüfer Hatun Ersoy, Merkez Komutanı Binbaşı Şener Çelik’e ilk olarak oğullarına ait olan ve müze haline dönüştürülen odasını gezdirdiler. Odaya girer girmez şaşkınlığını gizleyemeyen Binbaşı Çelik, “bu odada adeta oğlunuz varmış gibi bir sezgi oluşuyor. İnsan bu odada adeta Dinçer Ersoy ile birlikte yaşar. Acınızı sizin kadar elbette bilemem ama yaptığımız tek şey dua edebilmektir. Ellerinize sağlık çok güzel bir oda yapmışsınız. Her türlü isteğinizde bundan sonra yanınızda ben varım” diye konuştu.
 
OĞLUMUN ODASI BENİM İÇİN AĞLAMA DUVARI DEĞİL MUTLULUK ALANIM
 
Anne Nilüfer hatun Ersoy ise, “saat kaç olursa olsun bizi ziyarete gelin yanımızda olun. Burası sizin de eviniz sayılır. Kendi evinizde nasıl rahat ediyorsanız burada da aynı rahatlığı hissetmenizi istiyorum. Oğlumun odasını görenler bu odada ağlar acı çekersin diyorlar. Ama burası benim ağlama duvarım değil biricik oğlumla buluşup mutlu olduğum bir mekan. Bu oda sayesinde asla ağlamıyorum. Benim oğlum mertebelerin en yükseği olan şehitliğe kavuştu. Bu bizim için gurur ve onur verici bir durumdur” dedi.
 
ÖZEL ODA İÇİN TUGAY KOMUTANINDAN ÖZEL KALEM
 
Şehit Dinçer Ersoy’a ait olan ve tüm anılarının yaşatıldığı odaya hayran kalan Merkez Komutanı Binbaşı Şener Çelik, gelen misafirlerin hazırlanacak olan anı defterine duygularını yazacak olmasından dolayı 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler’in anı defterinde kullanılmak üzere gönderdiği özel kalemi anne Nilüfer Hatun Ersoy’a teslim etti. Binbaşı Çelik ayrıca, “Tugay Komutanımızın çokça selamı var. Özel bir oda da bulunan anı defteri için özel bir kalemin bulunması gerektiğini belirterek bunu sizlere teslim etmemi istedi” açıklamasında bulundu.
 
GAZİLER DERNEĞİ DE FLAMA HEDİYE ETTİ
 
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan da şehit ailesine derneğe ait olan flama hediye etti. Dinçer Ersoy’a ait olan odanın gezilmesinin ardından Merkez Komutanı Binbaşı Şener Çelik ve Gaziler misafir odasına alınarak kendilerine ikramlarda bulunuldu.