info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Metruk Bina Kimliği Belirsiz Kişilerin Mekanı Oldu

İstasyon Mahallesi’nde bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi ile Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek lisesi arasında bulunan ve uzun yıllardır atıl durumda bulunan metruk bina da kimiliği mechül kişilerin mekanı oldu.

Çerkezköy Belediyesi tarafından daha önce Çerkezköy Lions Kulübü’ne tahsis edilen ve ardından mahkeme kararı ile Çerkezköy Belediyesi’ne geçtikten sonra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na lise yapılması şartı ile tahsis edilen alanın hemen yanı başında kalan metruk binanın kimliği meçhül şahıslar tarafından kullanılması başta mahalle sakinleri olmak üzere ÇTSO Lisesi ve Hacı Fahri Zümbül Kız Meslek Lisesi idarecilerini rahatsız ederken, metruk binanın biran önce yıkılması ya da restore edilmesi isteniyor.
 
NE KAPI, NE PENCERE VAR!
 
Metruk binaya girip çıkan insanların belirsiz olduğunu belirten mahalle sakinleri, “Kimin girip çıktığı belli değil bu binaya. Kapı ve penceresi olmadığı ve sadece duvarlar örülü olduğu için herkes çok rahat girip çıkıyor. Özellikle akşam saatlerinde Hacı Fahri Zümbül Caddesi’ne çıkmaya çekiniyoruz. Yetkililerden isteğimiz biran önce burasını çözüme kavuşturmaları” dediler.
 
KÖTÜ AMAÇ İÇİN KULLANILIYOR
 
Bölgede eğitim ve öğretim veren eğitimciler ise söz konusu metruk binanın öğrenciler tarafından da sigara içme ve alkol tüketme merkezi olarak zaman zaman kullanıldığını belirterek, “Sürekli denetim ve kontrol imkanı olmuyor maalesef. Bazı öğrenciler okuldan kaçarak burayı kullanabiliyor. Bu da öğrenciler için kötü örnek oluyor” ifadesini kullandılar.
 
LOKAL VEYA ÖĞRETMENEVİ OLSUN
 
Söz konusu metruk binanın Öğretmenevi veya Lokali olarak ta kullanılabileceğini belirten eğitimciler, “Burası adeta okullar bölgesi içinde kalan bir alan. Hemen yanı başında 3 lise ile bir ilköğretim okulu var. Söz konusu metruk bina küçük bir restorasyon ile Öğretmenevi veya Lokali olarak kullanılabilir. Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndeki lokalimiz yıkıldıktan sonra öğretmenlerin gidebileceği bir mekan kalmadı. Yetkililerden isteğimiz bu konunun bu şekilde değerlendirilerek, eğitimcilere sunulması” açıklamasını yaptılar.
 
ÇTSO VE BELEDİYE KARAR VERECEK
 
Söz konusu metruk binanın yıkılması yönünde daha önce arsanın tahsis edildiği Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na Çerkezköy Belediyesi tarafından yazı yazıldığı öğrenilirken, Lions Kulübü ile olan ihtilaftan dolayı sorunun çözülemediği de öğrenildi.