info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mezun Olduğu Okula Müzik Sınıfı Hediye Etti

2004 yılında Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden mezun olan Erkin Sezgin, okuluna katkıda bulunmak için Müzik Sınıfı oluşturdu.

Haliç Üniversitesi Mimarlık bölümü mezunu olan Erkin Sezgin, müzik sınıfı için tüm giderleri kendisi karşılayarak, parke döşemesi, tekli sandalyeler, boya badana işleri, akıllı tahta kullanımı için karanlık perde, kapı değişimi ve sınıfın duvarlarına resim çalışması yaptırıyor. 2 hafta içinde tamamlanacak müzik sınıfı içinde açılış töreni düzenlenecek.

MİMARİ YÖNÜNÜ GÖSTEREREK BİR EKSİKLİĞİ GİDERDİ
 
Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nden 2004 yılında mezun olan Erkin Sezgin yardım amaçlı okulda müzik sınıfı oluşturdu. Haliç Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu olan ve Er-Ce Mimarlıkta iç mimarlık hizmetleri da veren Erkin Sezgin, okula katkı sağlamak amacıyla böyle bir şey yapmak istediğini belirterek, “Kendim bildim bileli HFZ Anadolu Lisesindeyim. Bizim zamanımızda bu denli teknoloji ve imkanlar yoktu. Bende kendimce bazı eksiklikleri gidermek adına okul Müdürümüz İsmail Sayar’a bir yarrımda bulunmak istediğimi belirttim. Okul Müdürümüzde Müzik Odası'nın olmadığını bana iletince bende hiç düşünmeden mimari yönümü göstererek böyle bir sınıf yapmak istedim” dedi.
 
MÜZİK ÖĞRETMENİ İLE KARAR VERDİ
 
Müzik sınıfının çalışmalarına yaklaşık bir ay önce başladıklarını kaydeden Sezgin, “Okulun Müzik Öğretmeni Ayşegül Ülkü hocamızla gerekli ihtiyaçları belirleyerek oluşturmak istediğimiz sınıf hakkında karara vardık. İlk olarak sınıfın zeminini parke ile kaplayarak, normal sıraları kaldırdık ve daha modern tekli sandalyeler yerleştirdik. Boya badana işlerinin ardından da akıllı tahtanın kullanımı için karanlık ortam oluşturacak perde siparişlerini verdim. Müzik Sınıfı olduğu için duvarlara plastik boyayla resim çalışması yaptırıyoruz. 2009 yılında HFZ Anadolu Lisesi'nden mezun olan arkadaşımız Mehmet Faruk Çiftçi de hünerlerini sergileyerek duvarlara resimleri kendisi çizerek boyamasını yapıyor. Resimlerin yanı sıra dekoratif amaçlı tablolarda asacağız. Sınıf içinde bulunan kolonlara da Mozart Stickerleri yapıştıracağız. Son olarak da sınıfın kapısını yenileceğiz” diye konuştu.
 
OKULUM İÇİN NE YAPSAM AZDIR
 
2 haftalık bir çalışmanın ardından sınıfı yepyeni haliyle teslim edeceklerini ifade eden Erkin Sezgin, şöyle konuştu; “Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra Müzik Sınıfı içinde açılış töreni düzenleyeceğiz. Mezun olduğum okulumda böyle bir çalışma yapmama müsaade eden okul müdürümüz İsmail Sayar’a ne kadar teşekkür etsem azdır. Okulum sayesinde istediğim yerlere geldim ve böylesine bir yardımda bulunduğum için çok mutluyum.”
 
MEZUN OLDUĞU OKULA SINIF KAZANDIRAN İLK İSİM OLDU
 
Diğer yandan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nden mezun olan öğrenciler okulun düzenlediği birçok etkinlikte maddi manevi desteklerde bulunurken, Erkin Sezgin ise mezun olduğu okula kendi imkanlarıyla müzik sınıfı kazandıran ilk isim olmayı başardı.