info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Milli Eğitim den Kültür Projesi

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, Tekirdağ Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma projesi kapsamında, ilköğretim okulu öğrencilerinin katılımıyla kültür sergisi etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür vekili Hamdi Budak, İstanbul daki Miniatürk ün benzerini Tekirdağ da yapmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Tekirdağ Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma projesi kapsamında Tekirdağ daki ilköğretim okulu öğrencilerinin hazırladığı ?Kültür Sergisi dolayısıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ndeki Gençlik Merkezi önünde saat 10.30 da bir tören düzenlendi.
Törende bir konuşma yapan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür vekili Hamdi Budak, dünya kültür ve tabiat varlıkları içerisinde açık hava müzesi olarak nitelendirdiği Türkiye nin en önemli tarihi zenginlikleri barındıran illerden birinin de Tekirdağ olduğunu vurgulayarak, "Önemli olan Tekirdağ daki kültür ve tabiat varlıklarına gereken ilgiyi göstererek onları açığa çıkarmak ve yurt içi ve yurt dışı turistlerin ilgisini çekmektir." şeklinde konuştu.
Budak, İstanbul daki Miniatürk ün benzerini Tekirdağ da yapmak için çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek şunları konuştu, "Tekirdağ ın kültür ve tabiat varlıklarını koruyup tanıtmada büyük hedeflerimiz var. Küçük projelerden başlayarak çalışmalarımızda emin adımlarla ilerliyoruz. Son 6 yıldır faaliyette bulunan AR-GE birimimiz proje çalışmalarını sürdürüyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüz, öğretmenlerimiz,öğrencilerimiz, Belediyemiz, STK ve diğer kurumlarımız birlikte hareket ederek ortaya koyulan projelere katalizör vazifesi olmaya devam ediyorlar."
Tekirdağ ın kültür ve turizm şehri olması için hep beraber kurumların ellerinden geleni yapacağına inancı olduğunu aktaran Budak, konuşmasının sonunda Kültür Sergisi ne katkı sağlayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.
Konuşmanın ardından 50. Yıl İlköğretim Okulu Halkoyunları ekibi etkinliği izleyen kalabalığa folklor gösterisinde bulundular. Etkinlik, Tekirdağ Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma projesine katkı sağlayan öğretmenlere teşekkür belgesinin verilmesinin ardından ?Kültür Sergisi nin açılış töreniyle devam etti. Tekirdağ da bulunan İlköğretim okullarından öğrencilerin hazırladığı Kültür Sergisi nde Tekirdağ ın tarihi turistik ve kültürel kimliğini ortaya çıkaran eserlere yer verildi. Tekirdağ evleri, Tekirdağ mutfağı ve Kersepleptes in heykel ve eşyalarının sergilendiği sergiyi gezen davetliler, öğrencileri çalışmalarından dolayı kutladılar. Etkinlik katılımcılara sunulan ikramların ardından sona erdi.