info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Minibüsçüler Başkana Yumurta Fırlattı

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde hatlarının iptal edilmesine kızan şehiriçi minibüs şoförleri, belediye meclis toplantısının yapıldığı salona gelerek Belediye Başkanı Ünal Baysal ile tartıştı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde hatlarının iptal edilmesine kızan şehiriçi minibüs şoförleri, belediye meclis toplantısının yapıldığı salona gelerek Belediye Başkanı Ünal Baysal ile tartıştı. Şoförlerden ikisi yanında getirdiği yumurtayı Başkan Baysan'a fırlattı. Yumurtalardan biri Baysan'ın arkasında Atatürk'ün TBMM'den çıkışını gösteren tabloya isabet ederken diğeri ise cama geldi.

Çorlu Belediye Başkanlığı şehiriçi yolcu taşımacılığını kendisi yapamaya karar vererek 10 milyon liraya 65 adet minibüs satın aldı. Şehiriçi yolcu taşıyan minibüslere de hatların iptal edileceğine dair tebligatlar yolladı. Hatlarının iptal edilmesine kızan yaklaşık 40 kişilik minibüs şoförleri Çorlu Belediyesi'nin Haziran ayı meclis toplantısına izleyici olarak katıldı. S. S. 57 Nolu Özel Halk Otobüsleri Taşımacılık Kooperatifi minibüsçüleri meclis toplantısının sona ermesiyle Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysan ile tartışmaya başladı. İki taraf arasında gerginliğin artması üzerine polis ve zabıta ekipleri minibüsü şoförlerini dışarı çıkarmaya çalıştı. Bu sırada şoförlerden ikisi yanlarında getirdikleri yumurtaları Başkan Baysan'a doğru fırlattı. Yumurtalardan biri Başkan Baysan'ın arkasındaki Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden çıkışını gösteren tabloya, diğer ise cama isabet etti. Çıkan kısa süreli arbede de şoförlerden Kadir Usuf baygınlık geçirdi.

BİNAYADA YUMURTA ATTILAR

Salondan çıkartılan minibüs şoförleri belediye binası önünde toplanarak kendilerine verilen sözlerine tutulmasını istedi ve belediye camlarına yumurta attı. Burada konuşan Kooperatif Başkanı Abidin Karahan çok mağdur olduklarını belirterek şunları söyledi:

ôBiz başkanımızdan bize göstereceği bir yerden çalışmak istediğimizi söylüyoruz. Bu kadar insan ne yapar herkesin borcu harcı var biz yeni alınan araçlarında çalışmasını istiyoruz onlarda halka hizmet etsin bizde edelim. Ancak bize de bir yer göstersinler ki oradan evimize çoluk çocuğumuza ekmek götürelim. Söz verdiler inandık ancak bugün yaşadığımız bu olaylar bizleri çok üzmektedirö

POLİS YASAL İŞLEM YAPTI

Polis daha sonra minibüs şoförlerine 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet suçundan işlem yaptı. Ayrıca 4 kişiye de devlet malına zarar vermeden işlem yapılacağı belirtildi.