info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Minibüsçüler Belediyede 6 Saatlik Oturma Eylemi Yaptı

Çorlu Belediyesi’nin Mart ayı son meclis toplantısında M plaka ile karar çıkmaması üzerine minibüsçüler, mecliste 6 saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi.

Minibüsçüler Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Dinçer Öğüt’ün ikna etmesi üzerine dışarı çıkarıldı.
 
Çorlu Belediyesi’nin yerel seçimlerden önce son meclis toplantısı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan başkanlığında Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlanırken gündem maddeleri arasında bulunan ve M plakalar ile ilgili kararın, komisyon tarafından hazırlanan büyükşehir belediyesine bırakılacağı açıklandı. Bunun üzerine Meclis toplantısını izlemeye gelen ve 15 ay önce belediyenin şehir içi ulaşımı kendi olanakları ile yapmaya karar alması nedeniyle yolcu taşıma ruhsatları iptal edilen SS. Özgözde Minibüs Kooperatifi'ne üye 40 kişilik minibüs şoförü, toplantının bitmesinin ardından kendilerine verilen güzergah sözünün yerine getirilmesini istediler. 
 
Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın Meclisi kapatarak salondan ayrılması üzerine salonda bulunan minibüsçüler 6 saat süren oturma eylemi yaptı. Emniyet Müdürü İsmail Dinçer Öğüt'ün meclis salonuna gelerek minibüsçülerle konuşması üzerine minibüsçüler belediye binasını boşalttı. Belediye Başkanı ile yapılacak olan görüşmenin ardından detaylı olarak bir açıklama yapacaklarını belirten minibüsçüler, "Biz hakkımız olan bir eylemi yaptık. Belediye başkanımızla yapacağımız görüşmenin ardından detaylı bir açıklama yapacağız" dedi.