info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Minibüsü 40 kişi kaldırdı

Çorlu da meydana gelen trafik kazasında facia ucuz atlatıldı.

Edirne istikametine gitmekte olan minibüs karşı yönden gelen TIR ile çarpıştı. Kaza sonucu devrilen minibüste bulunan 4 yolcu yaralandı. Kaza sonrası trafiğe kapanan yolu açmak içi yaklaşık 40 kişi uzun süre ter döktü.

Edinilen bilgilere göre, Çorlu dan Edirne istikametine gitmekte olan Tahsin Y. idaresindeki 59 M 3521 plakalı yolcu minibüsü demir yolu köprüsü üzerine geldiği esnada önünde bisikleti ile seyreden iki çocuğun düşmesi sonucu çocuklara çarpmamak için ani fren yaptı. Manevra sonucu sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs karşı şeride geçince karşı yönden gelen 06 EU 6444 plakalı TIR minibüse çarparak devirdi.

Devrilen minibüste yolcu olarak bulunan Bilgin Ş., Gülcan Ş., M.Y. ve M.H.K., 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Çorlu Devlet Hastanesi Acil Servisi ne kaldırılarak tedavi altına alındılar. Yolcuların hafif şekilde yaralanması büyük bir şans olarak nitelenirken trafiğe kapanan yolun açılması için araçları ile yolda bekleyen diğer sürücüler adeta seferber oldu. Devrilen minibüsü kaldırmak ve yol dışına çekmek için çaba sarf eden yaklaşık 40 kişi el birliği ile minibüsü kaldırmayı denedi. İlk denemelerinde başarısız olan vatandaşlar, bu kadar kişi nasıl kaldıramıyoruz hayret diyerek hayıflandılar. Uzun uğraşlar sonucu minibüsü kaldırmayı başaran vatandaşlar yolun hiç değilse tek şeritli olarak ulaşıma açılmasını sağladılar. Vatandaşların kaldırdığı minibüs geri geri kaymaya başlayınca yeni bir kaza korkusu akıllara geldi. Köprü korkuluklarına çarparak duran minibüsün çekici ile kaldırılmasının ardından yol tamamen ulaşıma açıldı.

Öte yandan, kazaya neden olduğu öne sürülen bisikleti yol kenarına terk eden çocuklar kayıplara karışırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.