info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Minik Caner in Çakmakla Oyunu 2 Katlı Evi Yaktı

Tekirdağ ın Barbaros Beldesi nde, 2 katlı evde oturan Çetinkaya çiftinin 4 çocuğundan 5 yaşındaki Caner in çakmakla oyunu yangın çıkardı.

 

Tekirdağ'ın Barbaros Beldesi'nde, 2 katlı evde oturan Çetinkaya çiftinin 4 çocuğundan 5 yaşındaki Caner'in çakmakla oyunu yangın çıkardı. Alevlerin büyümeye başlamasıyla Hamide Çetinkaya, kendi imkanları ile yangını söndüremeyince hemen çocuklarını alarak dışarı çıktı. Büyük paniğe neden olan yangını itfaiye ekipleri güçlükle söndürdü. 
 
Yangın, saat 11. 30 sıralarında merkez ilçeye bağlı Barboros Beldesi Kumbağ Caddesi üzerindeki 2 katlı evde meydana geldi. Tuğla fabrikasında işçi olarak çalışan Şenol Çetinkaya, sabah eşi Hamide ile çocukları 5 yaşındaki Caner, 4 yaşındaki Şener, 3 yaşındaki Şennur ve 2 yaşındaki Şengül'le vedalaşıp evden çıktı. 
 
Bir süre sonra çiftin en büyük çocuğu Caner, mutfaktan aldığı çakmakla oynarken, sünger yatağı tutuşturdu. Ateşi söndüremeyince de alevler bir anda yükseldi ve yangın büyüdü. Anne Hamide Çetinkaya kendi imkanları ile yangını söndüremeyince hemen çocuklarını alarak dışarı çıktı. Bu sırada mahalle sakinleri hemen itfaiyeye haber verdi. 
 
Ancak belde itfaiye erleri yangına müdahalede yetersiz kalınca Tekirdağ Belediyesi İtfaiyesi'nden yardım istendi. Bu sırada yangından haberdar olan ailenin yakınları, çocukların evde olduğunu düşünerek, itfaiye ekiplerini müdahale ettiği eve girmeye çalıştı, ancak jandarma onlara izin vermedi. Çocukların dışarıda olduğunu öğrendiklerinde ise derin bir nefes aldılar. 
 
Bu sırada oturdukları yerde ağlayan 4 kardeşi ise mahalle sakinleri verdikleri çikolatalarla susturmaya çalıştı. Yangın, gelen takviye ekiplerinin çalışmasıyla yaklaşık 2 saat içinde söndürüldü. Ancak 2 katlı ev tamamen kullanılmaz hale geldi. Yaklaşık 2 saat boyunca araç trafiğine kapalı olan cadde de ulaşıma açıldı.