info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Minik Şah’lar Ödüllendirildi

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Satranç Turnuvasında dereceye giren minik ’Şah’lar düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Çerkezköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Satranç Turnuvası’nın 3’üncüsü, Tekirdağ Satranç İl Temsilciliği işbirliği ile Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. 2 gün süren Satranç Turnuvasında minikler kategorisinde 61, küçükler kategorisinde 46, gençler kategorisinde 20 ve genel kategoride 21 olmak üzere toplam 148 sporcu yarıştı. 
Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet Vardar, Çerkezköy İlçe Temsilcisi Remzi Yakut, Başhakem Müslim Ersoy, Sencer Bayraktar, Hayriye Sancaktar, Ebru Duygun, İbrahim Yücetürk ve İlker Hüner’in hakem olarak görev yaptığı turnuvada minikler kategorisinde Onur Akıncıoğlu birinci, Sıla Kaya ikinci ve Tuğba Yılmaz üçüncü oldu. Küçükler kategorisinde Esma Doğa Duran birinci, İsa Özgür ikinci ve Ünsal Meriç Turan üçüncü olurken, gençler kategorisinde Taha Mert Dönmez birinci, Muhammed Fatih Girgin ikinci ve Oktay İleri üçüncü oldu. 19 yaş üstü genel kategoride Mürsel Bulut birinci olurken, Aydın Ağaoğlu ikinci ve Emre Tezcan ise üçüncü oldu. 
Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ödül töreni ile Çerkezköy Belediyesi Satranç Turnuvası’nda dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Ödül törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Metin Aysal, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Nihat Mıstık, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli, sporcular, aileleri ve çok sayıda satranç sever katıldı. 
 
"SATRANÇ DÜŞÜNMEYE YÖNLENDİRİR"
Tekirdağ’ın aktif sporcular bakımından Türkiye’de 24’üncü sırada olduğun söyleyen Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet Vardar, sporcuların uluslararası derece yapmaya başladığının altını çizdi. Uluslar arası alanlarda başarılı sporcu sayısını arttırmak istediklerini kaydeden Vardar, satrancın düşünme süresi verilen tek spor dalı olduğunu ifade etti. 
Satranç sporunun kişileri düşünmeye yönlendirdiğini kaydeden Vardar, "Bunu sembolize eden en güzel örnek düşünen adam heykelidir. Bunun mimarı Fransız mimar Rodin’dir. Tüm dünyada düşünen adam heykelleri en güzel yerlere konulurken bizim ülkemizde ise ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde sergileniyor. Biz sporcuların düşünüp akıllarını kullanıp karşısındakini mat etmek için yollar arayan kişiler olarak yetişmesini istiyoruz " ifadelerini kullandı. 
İstanbul’dan turnuvaya katılan veliler adına konuşan Çetin Yengin ise satrancın gönül verilerek yapılabilecek bir spor dalı olduğuna dikkat çekti. Yengin, "Çocuklarımızın satranç gibi önemli bir spor dalı ile uğraşmalarının yanı sıra düşünme sanatına yapacağımız yatırım belki de en güzel yatırım olacak" dedi. 
Satranç turnuvasının koordinatörü Ersan Bahtiyar’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından Türkiye Satranç Federasyonu Tekirdağ İl Temsilcisi Mehmet Vardar, Çerkezköy İlçe Temsilcisi Remzi Yakup ve Başhakem Müslim Ersoy’a çiçek takdim edildi. Satranç Turnuvası dolayısıyla 2 gündür bir arada olduklarını söyleyen Vahap Akay, "Bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz Satranç Turnuvası belki de önümüzdeki yıllarda gelenekselleşecek. Bu organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Geleceğimiz için, çocuklarımız için belediye olarak bu tip organizasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz" ifadelerini kaydetti. 
 
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ 
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Törende ilk olarak turnuvanın en küçük yarışmacısı Egemen Dönmez’e, minikler kategorisinde en iyi kız yarışmacı olan Sıla Kaya’ya, minikler kategorisinde birinci olan Onur Akıncıoğlu’na, ikinci olan Sıla Kaya’ya ve üçüncü olan Tuğba Yılmaz’a ödülleri Başhakem Müslim Ersoy tarafından verildi. Küçükler kategorisinde birinci olan, aynı zamanda kategorisinde en iyi kız yarışmacı olan, Türkiye birinciliği de olan Esma Doğa Duran’a, ikinci olan İsa Özgür’e ve üçüncü olan Ünsal Meriç Turan’a da ödülleri Çerkezköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal tarafından takdim edildi. 
Gençler kategorisinde birinci olan Taha Mert Dönmez, ikinci olan Muhammed Fatih Girgin ve üçüncü olan Oktay İleri’ye ödülleri Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can tarafından verilirken, gençler kategorisinde birinci olan Mürsel Bulut, ikinci olan Aydın Ağaoğlu ve üçüncü olan Emre Tezcan’ın ödülleri ise Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından verildi. 
Çerkezköy Belediyesi Satranç Turnuvası’nda kategorilerinde birinci olan sporculara tablet bilgisayar, kupa, madalya ve satranç kitabı, ikinci olan sporculara bisiklet, kupa, madalya, satranç takımı, üçüncü olan öğrencilere satranç saati, kupa, madalya, satranç kitabı verilirken, kategorilerde 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve 10’uncu olan sporculara da satranç kitabı verildi.