info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mısıra Verilen Kredi Ve Rezerv İmkanı Geri Çekilecek Mi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Soruyor

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan Erdoğan’ın “Mısır’da benim Cumhurbaşkanım Mursi’dir” demesi ve Mursi yönetimine maddi destek vermeyen ülkeleri suçlaması üzerine, Mısır’da yapılan darbenin mazur ve makul görülemeyeceğini hatırlatarak, Türkiye’nin Mursi döneminde Mısır’a vermiş olduğu kredi ve rezerv imkanının geri çekilip çekilmeyeceğini sordu. 
 
-Verilen paraların devletin hangi kurumu tarafından sağlandığı sorusunu gündeme getiren Öztrak, “Mısır’daki darbe karşısında, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti söz konusu kredi ve rezerv kolaylığını gözden geçirmeyi ve verilmiş kredi ve rezerv imkânını geri çekmeyi düşünmekte midir?” dedi.
 
ANKARA-
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Ekonominin Koordinasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde Mısır’da 3 Temmuz’da yapılan askeri darbenin mazur ve makul görülemeyeceğini, bununla birlikte basında yer alan haberlere göre Türkiye’nin 2012 yılında seçimle gelmiş Mısır Arap Cumhuriyeti Hükümetine 2 milyar dolarlık bir kredi ve döviz rezervi imkânı sunduğunu ifade etti.
 
-MISIR’A BU KAYNAKLARI HANGİ KURUM SAĞLADI?-
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da Mısır’da yapılan askeri darbenin ardından Türkiye’nin Mısır Hükümetine yapmış olduğu bu ekonomik yardımlara işaret ettiğini kaydeden Öztrak, Türkiye tarafından Mısır Arap Cumhuriyetine sağlanan kredi ve rezerv imkânının hangi kaynak ve kurumlar tarafından sağlandığını sordu. Öztrak, Mısır Arap Cumhuriyeti Merkez Bankası’na sağlanan rezerv imkânı için belli bir süre geri çekilmeme garantisinin verilip verilmediği sorusunu da gündeme getirdi.
 
-VERİLEN KREDİ VE REZERV İMKANI GERİ ÇEKİLECEK Mİ?-
 
Öztrak soru önergesinde, “Mısır’daki darbe karşısında, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti söz konusu kredi ve rezerv kolaylığını gözden geçirmeyi ve verilmiş kredi ve rezerv imkânını geri çekmeyi düşünmekte midir? Bu konuda Hükümetin herhangi bir çalışması ve planı bulunmakta mıdır?” sorusunu da yöneltti. 
Kaynak : Murat Ürtekin