info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Motosikletçiler Organ Bağışı İçin Yollarda

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) işbirliğinde organ bağışına dikkat çekmek ve İzmir’in EXPO 2020 adaylığına katkı sağlamak için 300 motosikletli, Ankara’dan Antalya’ya kadar seyahat edecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) işbirliğinde organ bağışına dikkat çekmek ve İzmir'in EXPO 2020 adaylığına katkı sağlamak için 300 motosikletli, Ankara'dan Antalya'ya kadar seyahat edecek. Motosikletliler seyahatleri boyunca EXPO 2020 flamaları taşırken organ bağış tişörtleri giyecek.
 
TMF ve DEÜ, 'Organ Bağışlarımızla Umudunu Kaybedenlere Umut Olmak Üzere Yola Çıkıyoruz' sloganıyla 300 motosiklet tutkununun katılımıyla Ankara'dan başlayacak ve Antalya sona erecek tur düzenleyecek. TMF üyesi 300 motosikletli, 23 Eylül'de Ankara'dan hareket ederek sırasıyla Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale'yi turlayacak. İzmir'e 26 Eylül'de gelecek motosikletliler, DEÜ Rektörlüğü'nde organ bağışı konusunda basın toplantısı düzenleyecek. Aynı gün içinde İzmir'den yola çıkan motosikletliler, Muğla'ya uğradıktan sonra 28 Eylül günü Antalya'nın Kemer İlçesi'ne turlarını sonlandıracak.
 
EXPO FLAMALARI TAŞIYACAKLAR
 
TMF Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Nedim Akülke, organ bağışına dikkat çekmek için tur etkinliğini düzenlediklerini söyledi. Organ bağışı oranlarının İzmir'de en yüksek olduğunu söyleyen Akülke, bu durumun tüm kentlere örnek olmasını istediklerini belirtti. Organ bağışına dikkat çekerken İzmir EXPO 2020 adaylığına destek olmak istediklerini de belirten Akülke, "300 motosikletli ile Ankara'dan yola çıkacağız. Yolculuğumuz Antalya Kemer'de sona erecek. Ama buraya gelene kadar 6 ile uğrayarak buralarda çeşitli etkinlikler yapacağız. Aynı zamanda 300 motosikletli EXPO 2020 flamaları ve organ bağışı için hazırlanan tişörtlerden giyecek. Tüm vatandaşlarımızı bu konuya eğilmesini istiyoruz" diye konuştu.
 
'ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKECEĞİZ'
 
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, bu anlamlı etkinliğin paylaşımcısı olmaktan büyük onur duyduklarını söyledi. Prof. Dr. Füzün, "23-28 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek bu organizasyonla, bir yandan İzmir'in 2020 EXPO adaylığını desteklerken diğer yandan da organ bağışı gibi çok özel bir konunun da altını çizeceğiz. Amacımız, organ bağışının önemine bir kez daha dikkat çekmek ve organ nakli bekleyen hastalarımıza ikinci bir şans, ikinci bir hayat sunulmasının kolaylaştırılmasını sağlamaktır" dedi.