info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muayene Sırası Beklemek Tarih Oluyor

Geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan Merkezi Hastane Randevu Sistemi, Türkiye genelinde yaygınlaştırılmaya devam ediyor. Bugün itibariyle 20 ilde 10 milyona yakın kişi artık hastaneye gitmek için randevu alıyor

Geçtiğimiz yıl şubat ayında hizmet vermeye başlayan Merkezî Hastane Randevu Sistemi (MHRS) ülke genelinde yaygınlaştırılmaya devam ediliyor. Sistem sayesinde Sağlık Bakanlığı'nın kurmuş olduğu "182" numaralı hattı arayan vatandaşlar muayene için istediği hastaneden ve hekimden uygun bir saate randevu alabilecek.

Burdur, Bartın, Giresun, Ağrı, Karaman, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Düzce, Erzurum, Kayseri, Eskişehir, Yalova, Bilecik gibi illerde uygulanmaya başlanan sisteme Şubat ayı sonuyla 5 il daha katıldı. Böylelikle 20 ilde 10 milyon civarında kişi artık hastane gitmeden önce randevu alabilecek duruma geldi. Mart ayında da ilk büyük il olarak Ankara'yı sisteme dâhil edecek olan Sağlık Bakanlığı, bu ayın sonunda 40 ilde MHRS'nin hayata geçirilmesini sağlayacak. Bugün itibariyle günde ortalama 20 bin kişi bu şekilde randevu alarak hastanelerde muayene sırası beklemeden sağlık hizmeti alırken, yılsonu itibariyle de 73 milyon kişi randevu alarak hastaneye gidebilecek. Şu anda sağlık alanında eğitim almış bin operatörle hizmet verilen sistemin ülke geneline yaygınlaştırılmasıyla birlikte yaklaşık 5 bin canlı operatör hizmet vermeye başlayacak. Sistem sayesinde "182" numaralı hattı arayan vatandaşlar muayene için istediği hastaneden ve hekimden uygun bir saate randevu alabilecek.