info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Müezzinoğlu; Hastanelerimiz Değerli Fakülte Hastanelerimiz Daha Değerlidir

Sağlık bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ Namık Kemal üniversitesinde yapılmaya başlanan araştırma hastanesinin açılışını yapmak için Tekirdağ’a geldi.

 

 
Burada Vali Ali Yerlikaya ve üniversitenin rektörü Osman şimşek tarafından karşılandı. Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan rektör Osman Şimşek, “Düne kadar kapasitesi küçük basit bir üniversiteyken, bugün 8 fakülte,3 enstitü,3 yüksekokul,11 meslek yüksek okulu,5 bölüm başkanlığı,5 5 araştırma-uygulama merkezi olmak üzere35 akademik birimde, yaklaşık 24 bin öğrencisiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Bugün burada, Tekirdağ halkımızın sağlık sorunlarına çözümlerde önemli katkılar sağlayan, zaman zaman fiziksel anlamlarındaki eksikliklerinden dolayı yetersiz kalan, ayda yaklaşık 20 bin ayakta tedavi olan hastaya hizmet veren,8 bin metrekare kapalı alana 29 branşa,126 yatak kapasitesine,40 ameliyat kapasitesi olan üniversitemiz hastanesininin kapasitesini arttırmak için buradayız.
 
2015 yılında tamamlamayı planladığımız üniversitemiz araştırma uygulama hastanesi,7 blok,200 yataklı,21 adet poliklinik bölümü,59 adet yoğun bakım ünitesi,2 anjiyo odası,12 ameliyathane,1 adet yemekhane,491 kişilik konferans salonu,2 adet kafeteryaya sahip olacaktır. Devletimizin üniversitemize yapmış olduğu bu büyük yatırımlarından dolayı, başta başbakanımız olmak üzere, tüm bakanlarımız, vekillerimiz, valimiz ve başkanlarımıza teşekkür ve saygılarımı sunuyorum. Hastanemizin bölge halkımıza hayırlı olmasını temenni ederim.”dedi.
 
 
Ardından söz alan bakan Müezzinoğlu, “hastanelerimiz değerli ama fakülte hastanelerimiz farklı değerlidir. Çünkü Türkiye sağlık alanında bugün geldiği noktada dünya çapında bir başarıyı sağladıysa, bunu büyük oranda fakültelerimiz, doktorlarımız, hemşirelerimizle birlikte başarmıştır. Dolayısıyla bilgi ve tecrübe alanında dünya çapında bir tecrübe birikimine sahip hale geldik. Ama özellikle araştırma-geliştirme-uygulama alanında artık 2023’lere çok daha farklı bir vizyonla ve dinamikle gitmemiz gerektiğine inanıyoruz.
 
 
O nedenle sadece sağlık sorunlarını çözen bir hastane değil, tam anlamda araştıran, geliştiren ve büyümeye çalışan bir dinamizm kazanmasının gerektiğine inanıyoruz.”dedi. Bakanın konuşmasının ardından, temel atma törenine geçildi. Bakan Müezzinoğlu, başlangıç butonuna bayanların basmasının daha uygun olacağını söyledi.
 
Ak Parti Tekirdağ milletvekili Özlem Yemişçi, Sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun eşi eşi Faize Müezzinoğlu, Vali Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, Belediye başkanı Adem Dalgıç’ın eşi Münevver Dalgıç ve Namık Kemal Üniversitesi rektörü Osman Şimşek’in eşi Zehra Şimşek butona birlikte basarak temel atma törenini gerçekleştirdiler.
Kaynak : Murat Ürtekin