info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Müftülükten Bayanlara Sağlık Semineri

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde İlçe Müftülüğü kuran kursu bayan öğrencilerine sağlık eğitimi verdi.

İlçe Müftülüğü Toplantı Salonunda verilen seminerde Hayrabolu Devlet Hastanesi doktoru Merve Metiner, kuran kursu eğitimi alan kursiyerlere anne sütünün yararları ile ilk yardım konularında bilgilendirmede bulundu. Dr. Metiner, anne sütünün bebekler için yeri doldurulamaz bir doğa harikası olduğunu ifade ederek, "Anne sütü bebeğin ruh ve vücut sağlığı için en uygun besin olmakla aynı zamanda her zaman hazır, temiz, uygun ısıdadır ve ekonomiktir. Sindirimi kolay besindir. Her annenin sütü kendi bebeği için en uygun özelliktedir. Prematüre bebeği olan annenin sütü prematüre bebeğe,1 aylık bebeği olan annenin sütü 1 aylık bebeğe,3 aylık bebeği olan annenin sütü 3 aylık bebeğe göredir. Anne sütü bebeğin ilk 6 ayda ihtiyacı olan protein, yağ gibi her türlü besin değerine sahiptir. Bu nedenle D vitamini ve flor dışında hiçbir ek besine, ek sıvıya, vitamine gereksinim duymaz. Ayrıca emzirmenin de anneye büyük yararları vardır" dedi.
Dr. Metiner ilk yardım eğitimi konusunda da öğrencilere ilk yardımın önemi, ilk yardım temel uygulamaları, solunum yolu tıkanıklıkları, kanamalar, yanıklar, bayılma, havale ve zehirlenmeler hakkında uygulamalı bilgiler verdi.
 
İlçe Müftüsü Veysel Işıldar, kurslarında sadece dini konulara yer verilmediğini, kursiyerlerin hayatlarını sürdürecekleri ortamlara göre de öncelikle sağlık konularında hazırladıkları seminerlerle kursiyerlere eğitici bilgiler aktarıldığını belirterek bundan sonrada bu tür çalışmalara bir program dahilinde devam edeceklerini kaydetti.