info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Müftüye Ak Parti propagandasından 7.5 ay hapis cezası

TEKİRDAĞ Diyanet Eğitim Merkezi nde AK Parti nin propagandasını yaptığı ve yaptırdığı iddiası yargılanan Tekirdağ eski müftüsü Ahmet Okutan ve Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Şahin 7.5 ay hapis cezası verdi.

Tekirdağ Müftüsü Ahmet Okutan ın 19 Şubat 2009 tarihinde kent merkezi ve köylerde bulunan 150 imamı toplayarak Karadeniz Mahallesi nde bulunan kurumuna ait Diyanet Eğitim Merkezi nde AK Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Aygün için seçim propagandası yaptırdığı yönündeki haberlerin basına yansıması ile soruşturma açıldı. Müftü Ahmet Okutan ve AK Parti Belediye Bakan Adayı Ahmet Aygün ile Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Şahin hakkında, Yüksek Seçim Kurulu kararlarına muhalefet ve seçim yasaklarını ihlal ettikleri gerekçesi ile Tekirdağ Sulh Ceza Mahkemesi nde dava açıldı. Aygün ün 3- 6 aya kadar, Okutan ve Şahin in ise, 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması bugün yapıldı.

Avukatların hazır bulunduğu duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar katılmadı. Geçen ay emekli olan Müftü Okutan ın avukatı Mehmet İşcan ve Tekirdağ eski Belediye Başkanı Ahmet Aygün ün avukatı Emrah Tunca temsil etti. Mahkemede son savunmalarını yapan avukatlar suç unsuru oluşmadığı için müvekkillerinin beraatını istedi.

Mahkeme, belediye eski başkanı Ahmet Aygün ü seçim yasaklarını ihlal ettiği gerekçesi ile 2.5 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca Aygün ün daha sonra suç işlemeyeceğine kanaat getirdiği içinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve aynı suçları 5 yıl içerisinde tekrar ederse kararın açıklanacağına karar verdi.

Mahkeme heyeti, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Şahin ve eski Müftü Okutan a ayrı ayrı seçimlerin temel hükümlerini düzenleyen 298 sayılı yasaya muhalefet ettikleri gerekçesi ile 7.5 ay hapis cezası verdi. Mahkeme eski Müftü Okutan ile Eğitim Merkezi Müdürü Şahin in suç işlemeyeceğine kanaat getirdiği içinde verilen cezalarda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.