info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Murander ve Murat Muratlı’yı Coşturdu

Murander ve Murat Muratlı’yı Coşturdu

Muratlı Anadolulular derneği,kuruluş yıldönümüne istinaden,1.konser şenliği gerçekleştirdi.
 
 
Çanakkale zaferinin 100.yılı münasebetiyle,saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan program,Murander başkanı Burhan Sezgin’in anlam yüklü konuşmasıyla devam etti.Burhan Sezgin konuşmasında, “Bizler,Anadolumuzun çeşitli yerlerinden  kalkıp,ekmek paramızı kazanıp,çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak için bu topraklara geldik.İyi de ettik,sizlerle tanıştık,komşu olduk,arkadaş olduk,akraba olduk.Birlikte ağlayıp,birlikte güldük.Ölenlerimizi de bu topraklara gömdük.Bu toprakların bağrında kucaklaştık.Çünkü,biz hepimiz kardeşiz.
 
 
Biz dernek olarak,sosyal ve kültürel faaliyetler yaparak,insanlarımız için istihdam sağlayan projeler üreterek ,insanların kalbine dokunmayı hedefliyoruz.
Bizim oralarda bir söz vardır; “başım gözüm üstüne”deriz.DERNEĞİMİZİN KAPISI,KENDİNİ BU TOPRAKLARA AİT HİSSEDEN HERKESE AÇIKTIR.BUYURUN GELİN,BAŞIMIZ GÖZÜMÜZ ÜSTÜNE” Dedi.
 
 
Konuşma bitiminde başlayan konserde,Soma,Çanakkale,Tekirdağspor,Fenerbahçe ve sağlıkçılar için yazıp söylediği  marşlarıyla Tekirdağ’ın yakından tanıdığı Cahit Apaydın,Rock tarzı müziğiyle Muratlı halkını coşturdu.Apaydın,hazırlık aşamasında olan albümünden bir parçayı da seslendirirken,gençleri sahne aldığı süre içinde coşturdu.
 
 
Cahit Apaydın’dan sonra sahne alan Rumeli Tv.sanatçısı Mine Gez,hem türküleriyle,hem de elekto bağlamasıyla,dinleyicileri mest etti.
Akşamın assolisti Murat Kekilli de sahneye çıkınca,Muratlı’ya ikinci defa gelmesine rağmen,söylediği parçalarla,Muratlı halkını coşturuken,sürekli istek parça istenmesi,tezahüratlar  ve program bitene kadar sahne çevresinde hayranlarından oluşan bir etten duvar,Kekilli’yi bırakmak istememesi,Kekilli’ye ilginin ifadesiydi.
 
 
Hıdrellez’e gelecek olan sanatçılar   ve Murander’in getirmekte olduğu sanatçı polemiğiyle sosyal medyada eleştiri konusu oluşmasına cevap,Katılımın yoğun olduğu konserdeki coşku ve eğlence,ile şekillenmiş oldu.
Bu konuda düşüncelerini ifade eden Organizatör ikizler Sedai ve Fedai Kavrık, “Bizler Muratlı’lı gençleriz.Muratlı’nın adını Tüm ülkeye duyurmak amacımızdır.Gönül isterdi ki,Hıdrellez şenliklerini de biz alıp halkı coşturacak sanatçılar getirelim.Ama Belediyemiz,Muratlı çocukları yerine başka bir organizatörü tercih etmişler.Saygı duyuyoruz.Kendi takdirleridir.Diğer organizatör abimiz de sevdiğimiz değerli biridir.Hayırlı olsun.Biz bir program teklifi aldık ve alnımızın akıyla en güzel şekilde bunu başardık.Bu onur bize yeter.Murander’e,başkanı ve yönecilerine,Muratlı’lı hemşehrilerimize bize gösterdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz.” Dediler.
 
Kaynak : Murat Ürtekin