info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Murat Çalık: Terörist İsrail’i Kınıyoruz

Ramazan’ın başladığı günlerden itibaren Filistin topraklarında Gazze’de terör estiren, insanların üzerine bombalar yağdıran Terörist İsrail’i kınadıklarını ve protesto ettiklerini belirtti.

Ramazan’ın başladığı günlerden itibaren Filistin topraklarında Gazze’de terör estiren, insanların üzerine bombalar yağdıran Terörist İsrail’i kınadıklarını ve protesto ettiklerini belirten TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, “Şu ana kadar yapılan saldırılarda 200’ün üzerinde şehitin olduğu ve yüzlerce yaralının bulunduğu uluslararası haber ajanslarına düşen bilgiler arasındadır. Maalesef bütün dünya, sıradan bir olaymış gibi, televizyonlarda Gazze’nin değişik bölgelerine bomba yağdıran İsrail’in katliamlarını seyretmekle yetinmektedir. Birleşmiş Milletler ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, kuruluş amacını unutmuş, Siyonist İsrail’in kuklası pozisyonunda yapılan saldırıları izleyerek dünyanın gözünün içine bakmaktadır. Bu rezillikler aynı zamanda İslam coğrafyasında da yeterli ilgi ve desteği bulamamış, yapılan katliamlar sadece Türkiye’de tam olarak karşılığını bulmuştur” dedi.

 
Hükümetten çok daha aktif bir diplomasi ve mekik diplomasisi çalışmaları beklediklerini belirten Çalık, “Halkımıza da katil İsrail’in ürünlerini kullanmalarını tavsiye ediyorum. İsrail mallarına ve ürünlerine ambargo uygulayarak, ekonomik olarak gücümüzü ortaya koymalıyız. İsrail’i destekleyen Siyonist sermayeli şirketlerin ürünlerini de kullanmayarak Gazze’deki Müslüman kardeşlerimiz için küçük bir çalışma yapabiliriz” diye konuştu. 
 
İsrail’in ateşkes anlaşmalarının tamamen göstermelik olduğuna dikkat çeken Çalık, “Yüreklerimizi yakan, canımızı acıtan, vicdanlarımızdaki sızıyı artıran Müslüman coğrafyadaki bu olayların Ramazan ayında gerçekleşmesi, Siyonistlerin dinimize hiçbir saygı göstermediğinin de ispatı niteliğindedir” açıklamasını yaptı.