info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Murat Çalık’tan Açıklama

Son günlerde Tekirdağ ve ilçelerinde tehlikeli boyutlara doğru giden din,dil,mezhep,ırk ayrışmaları ve kutuplaşmalar,bölgede huzursuzluk yaratmaya devam ediyor.

Başta siyasetçi ve seçilmiş camiada tehlikeli söylemlerin dolaşması tüm Tekirdağ bölgesinde sıkıntı oluştururken,itidal çağrıları da bir yandan yapılmaya devam ediyor.Bu halkı itidal çağrısına,yaptığı toplumsal yardım ve dayanışmalar,kaynaştırıcı etkinlikler ve samimi yaklaşımıyla ön plana çıkan Tümkasder (tüm Tastamonululular) derneği başkanı Murat Çalık da katıldı.Başkan Murat Çalık yaptığı açıklamada;
Hemşeri derneği olmamıza rağmen, ihtiyaç sahibi insanımızın diline, dinine, nereli olduğuna bakmadan ihtiyacını giderebilmek için, vicdan sahibi üyelerimizden toparladığımız imkanları seferber ettik.
TÜMKASDER  olarak, derneklerinin kurulduğu günden bu yana toplumun tamamını kucaklayan, sarıp sarmalayan, sosyal dayanışma vizyonuna hizmet eden bir yaklaşımda çalışmalar yaptığımızı ifade ettik. Hiçbir zaman ayrımcı, farklılaştırıcı, bölgesel milliyetçi ve seçici olmadıklarını, Kastamonu Derneği olmalarına rağmen tüm vilayetleri aynı potada görerek çalıştık, “Sağ elin verdiğini sol el bilmesin” Hz. Peygamberin (sav) düsturunu ilke edinerek yardımlaşma misyonu sergiledik. “Bizim için asıl olan insandır. Çünkü insanlara hizmet eden, Hakk’a hizmet eder” ilahi düsturu bizim kuruluş felsefemizin ana omurgasını oluşturmaktadır” dedi.
Dernekleri hakkında bazı dedikoduların da hizmet aşklarını zedeleyecek nitelikte kulaklarına geldiğini hatırlatan Çalık, “Kuşkusuz bizim yapabileceğimiz yardımlaşma boyutu belli bir noktaya kadardır. Şimdiye kadar birbirinden etkili 60 ayrı faaliyet, 400 farklı adreste siyasetçi, bürokrat, esnaf ziyaretleri ve farklı yardımlaşma yelpazeleri sergiledik. Onlarca öğrencimize, nereli olduklarına kesinlikle bakmaksızın, sadece ihtiyaçlarına binaen burslar verdik. 100 (Yüz) ailemizin çocuğunu, yine bölgesel kimliğini araştırmadan sünnet ettirdik. Kesinlikle ifade etmeliyim ki, bu sünnet çocukları içinde Kastamonulu olan sadece 7 miniğimiz vardı. Bununla birlikte “Minik Ayaklar Üşümesin” dedik ve farklı okullarda okuyan 1.000 (Bin) öğrencimizin kış döneminde bir ayakkabıya sahip olmasını sağladık. Bölgesel bir dernek olmamıza rağmen, ihtiyaç sahibi her kim olursa olsun, onun ihtiyacını giderebilmek için, TÜMKASDER’in vicdan sahibi üyelerinden toparladığımız imkanları seferber etmeye çalıştık” diye konuştu.
Çalık, insanımızın diline, dinine, ırkına, milliyetine bakmadan, onu sadece “Yaratılanı hoşgör Yaratandan ötürü” dizelerindeki gerçeklikle kuşatır ve yardım elimizi uzatırız. TÜMKASDER’in misyonunu ancak, bu dizeleri anlayabilenler kavrar” açıklamasını yaptı.