info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Murat Çalık’tan Huzur ve Barış Çağrısı

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, Irak ve Suriye’nin siyasi istikrarsızlığı dolayısıyla çığ gibi büyüyen ve sınırlarımızı tehdit eder boyuta ulaşan IŞİD için çok daha etkili ve sonuç alıcı nitelikte operasyonlar yapılması gerektiğini belirtti.

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, Irak ve Suriye’nin siyasi istikrarsızlığı dolayısıyla çığ gibi büyüyen ve sınırlarımızı tehdit eder boyuta ulaşan IŞİD için çok daha etkili ve sonuç alıcı nitelikte operasyonlar yapılması gerektiğini belirterek, “Bu konuda sadece hava operasyonlarının yeterli olmayacağı, IŞİD tehlikesinin daha da büyüyeceği çok açıktır. Türkiye, bölgenin en istikrarlı ülkesi olarak bu tehlikeden en çok zarar gören ve görmeye devam eden durumuyla yakın ve uzak gelecekteki stratejik hamlelerini hayata geçirmeye devam ediyor” dedi. 
 
IŞİD katliamlarından kaçan onbinlerce insanın sınırlarımızda misafir edildiğini hatırlatan Çalık, “Hemen yanı başımızdaki Kobani’de günlerdir çok şiddetli çatışmalar sürüyor. Maalesef, Kobani’nin IŞİD tarafından kuşatılmış olması dolayısıyla Güneydoğu’daki Kürt kökenli vatandaşlarımız arasında da bir isyan dalgası ortaya çıkmış ve bu dalga çok acı faturaları olan bir boyuta ulaşmıştır. Birkaç gündür yurdun farklı bölgelerinde siyasetin de kaşıdığı bu isyan dalgası bir çok insanımızın canına malolmuştur. Bu bir oyundur. Bu bir senaryodur. Türkiye’nin iç huzurunu ve barış iklimini ortadan kaldırmaya çalışan dış mihrakların, ülkemiz üzerinde oynadıkları kirli bir oyunun parçasıdır. Gün birlik olma zamanıdır, gün barış ve huzur zamanıdır. Gün, sınırlarımıza dayanan ateş çemberine, asıl tehlike olan IŞİD’e karşı olmak, bu tehlikenin farkına varmak, hep birlikte elele vermek ve stratejik hareket etmek zamanıdır” diye konuştu. 
 
Yürekleri dağlayan bu olaylar karşısında aklı selim davranmak gerektiğini vurgulayan Çalık, “Türkiye, güçlü bir ülkedir. Bölgesinin lider ülkesidir. Ama, böylesi bir durumda bile stratejik davranamayan, kucaklaşamayan bir görüntü vermemiz, inanın bizim güçsüzlüğümüzü dört gözle bekleyen dış mihrakları ve batılı ülkeleri sevindirmekten başka bir işe yaramıyor” açıklamasını yaptı.