info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Murat Karayalçın Tekirdağdaydı

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, CHP Tekirdağ İl ve İlçe Örgütü tarafından organize edilen toplantıda yeni büyükşehir yasası ve kentsel dönüşüm sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşması CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık tarafından yapıldı. Daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü kürsüye gelerek görüşlerini aktardılar. Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ta yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm sisteminin eski binaları yıkıp yerine yeni bina yapmak olarak algılanmaması gerektiğini belirterek, şehrin her yönü ile ele alınarak kentsel dönüşüm uygulanması gerektiğini söyledi.
 
Konuşmaların ardından kürsüye gelen CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, büyükşehir belediye başkanlığı tecrübelerini aktardı. Yeni büyükşehir yasası ve kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Büyükşehir yasasında önemli yanlışların yapıldığını belirten Karayalçın, şehrin bütününe hizmet verecek olan bir yapının belediye olarak algılanamayacağını söyledi. Kentsel dönüşüm konusunda da konuşan Karayalçın, kentsel dönüşüm için 2 şeyin son derece önemli olduğunu belirterek, “Birincisi belediye ile halkın ortak hareket etmesi ve projede birlikte yer alması diğeri de özel finansman kaynakların harekete geçirilmesi.
 
Biz Ankara’da uyguladığımız Dikmen Vadisi ve Portakal Çiçeği Vadisi projelerinde bu iki kıstası uygulayarak başarılı olduk” dedi. Toplantı sonunda Karayalçın’a gençlik kolları tarafından bir çiçek takdim edildi.