info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Kaymakamı, Halka Açık Bayramlaşma Düzenledi

Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Muratlı Cumhuriyet polis karakolu bahçesinde, tüm halka açık bir bayramlaşma organizasyonu düzenledi.

Beklenenin aksine,bayramlaşmaya halkın pek rağbet etmediği görüldü.Geçmiş yıllara oranla katılımın yüksek olduğu bayramlaşma hakkında,Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu’nun öz eleştiri içeren konuşması damga vurdu.
 
Mahmut Hersanlıoğlu,konuşmasında,“Bayramlar,bizim kültürümüzde sevginin,barışın,kardeşliğin,hoşgörünün,kucaklaşmanın olduğu günlerdir.Bizim gönlümüzde insanlar bir araya gelsin,devlet,millet kaynaşması olsun diye çaba sarf ediyoruz.Gittiğimiz her yerde buna benzer organizasyonlar yapmaya çalışıyoruz.Şunu görüyorum ki,bu işler hiç bir yerde halkın teveccühüne mazhar olmuyor.Burada bulunan arkadaşların büyük bir kısmı kamu görevlileri veya protokoldeki insanlar.Düşünüyorum,bir yerde bir hata var diyorum.Her gittiğim yerde bunu bulamıyorum.Dolayısıyla,Türkiye’de devlet millet kaynaşmasını sağlayabilmek anlamında,kamuda görev yapan bizlerin,sivil toplum örgütlerinin,siyaseten sorumluluk üstlenmiş insanların,bir kere takkeyi önüne koyup, “nerede hata yapıyoruz?” diye iyi bir düşünmesi gerekiyor.
 
Sadece burası için söylemiyorum.bir yanlışlık var.Acaba bayram namazından sonra bir yerde toplanılması mı gerekiyor.Bu bizim bir eksikliğimiz.Yurdun bir çok yerinde görev yaptım,hep aynı şeyi yaşıyoruz.Dolayısıyla,gönül arzu ediyor ki,burada halk olsun.Bizim mevcudiyetimizin sebebi de vatandaştır.Burada halk olsun,onlarla beraber bir araya gelelim. Bence bunun düşünülmesi gerekiyor.Başka neler yapılabilir,ne olabilir? Bunun düşünülmesi ve fikri olanların bize iletmesini istiyorum.Sizlere,ailenize,huzurlu,mutlu bayramlar diliyorum.Büyüklerinize bizlerden selamlar götürün.Hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.Bayramlaşma  ve konuşmanın ardından tören sona erdi.
                                                                                                                    Murat ÜRTEKİN