info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Kaymakanını Danışma Toplantıları Üzerine Değerlendirme

Çevre konusunda yapacak bir şey yok. Çünkü bu kirliliğin kaynağı, Çorlu bölgesindeki fabrikalardan kaynaklanıyor olup, E-5 karayolu üzerindeki bazı fabrikalardan Muratlı’dan geçen Ergene deresine akmaktadır.

 

Bu sebeple, o fabrikaların engellenmesi gerekmektedir. Şu anda (ŞAFAK HAREKÂTI)denen operasyon planıyla başlatılan ve ergene havzasını tamamen temizleme hedefi güden proje kapsamında, hem iktidar hem de muhalefetten çevre komisyonu üyesi ile büyük bir girişim başlatılmış ve oluşturulan (ISLAH OSB) lerle kesin çözüm çalışmaları fiilen başlamıştır. Bu ne kadar başarılı olur bilinmez ama fabrikaların gece ve tatil günlerinde arıtmayı çalıştırmak yerine, dereye atıklarını boşaltması önlenemezse çözüm elde edilemez. 
 
Benim bizzat Ak Parti Tekirdağ milletvekili Sayın Özlem Yemişçi’ye söylediğim fabrikayı, sayın vekilim görmüş, Sayın Başbakana iletmiş ve gazetemizde manşet olarak vermiştik. Ama daha 3-4 gün önce yanından geçtiğim bu fabrikanın zehirli atığı, yine dereye saldığını gördüm.
 
Bu çevre konusunda sayısız toplantılar yapılıyor ama kesin çözüm para cezası değil, süreli kapatmadır. Bu suçu işleyen firma, eğer bir hafta, on gün veya daha uzun süre kapatılırsa, hem ihracat ürünleri sekteye uğrayacak hem de işçilerine çalışmadan para ödemek zorunda kalacaktır.Böylece bu suçu bir daha işlemeyecektir.Yoksa para cezası ödemek,arıtmayı dereye salmaktan daha avantajlı olduğu için çevreyi kirletmeye devam edeceklerdir.
 
Biz belirli bir yaş seviyesini almış insanlarız. Fakat, yarının teminatı çocuklarımız için temiz bir çevre,temiz bir gelecek bırakmak istiyorsak,çevre projesi şarttır.
 
Murat Ürtekin
Kaynak : Murat Üretkin