info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Kaymakanını Danışma Toplantıları Üzerine Eğitim Konulu Değerlendirme

Eğitim, tam bir sıkıntı merkezidir. Daha bir hafta önce iki okulu ziyarete gittim. Bu ziyaretlerde, okul müdürleri bana okul duvarlarını gösterdiler.

 

Gece, ayyaşlar okul bahçesinde içki içmişler, bu içki şişelerini duvara vurup boyanın altında bulunan plastik yalıtım ve elyafı oymuşlar. Hatta duvarın içindeki elyafı yakmışlar. Yahu, bu okullar bizim çocuklarımızın eğitim yuvasıdır. Bu okullara sahip çıkmak gerekir. Emniyet titizlikle bu okullarda gereken gece kontrollerini yapıyor ama emniyet kuvvetlerini de kolladıkları için yakalanmaları mümkün değil. Burada o okul çevresinde yaşayan halkın emniyete yardımcı olması gerekmektedir.
 
Şimdi belki bu düşüncem için bana kızacaksınız ama HER DİNİ BAYRAM ÖNCESİ DÜNYANIN FARKLI YERLERİNDEKİ MUHTAÇ İNSANLAR İÇİN YARDIM REKLAMLARI GEÇİYOR. GELİN BU BAYRAM DA KENDİ İLÇENİZİN OKULLARINA YARDIM EDİN. Üstelik yardımın yerinde kullanıldığını denetleme şansınız var. bu yardımı kendi çocuklarınızın geleceği ve rahat eğitim görmesi için yapacaksınız.
 
Çünkü okulların hizmetli, temizlik, tadilat ve daha birçok sorunu var. Özellikle Muratlı Cumhuriyet ilkokulunun durumu içler acısıdır. 
Arakan’a, Somali’ye ve daha birçok yere yardım edilmesine karşı değilim. Ama Peygamber efendimizin (S.A.V.) dediği gibi “Komşusu açken tok olan bizden değildir.” Düşüncesiyle öncelikle yanı başımızdaki kendimizin ve çocuklarımızın okuduğu okullara sahip çıkmak gerekir.
 
UNUTMAYALIM Kİ,  ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZİN TEMİNATI VE ÜLKEMİZİN BEKAASI İÇİN GÜVENCEMİZDİR. ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN, OKULLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEK OLMAZ. HALİ-VAKTİ İYİ OLAN VATANDAŞLARIN, OKULLARA DESTEK OLMASI ŞARTTIR.
 
BU BENİM ŞAHSİ TEMENNİMDİR. TAKDİR DEĞERLİ VATANDAŞLARIMIZINDIR.
 
Murat ÜRTEKİN
Kaynak : Murat Üretkin