info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı - Kırkkepenekli Yolu Toz ve Pislikten Geçilmiyor

Muratlı-Kırkkepenekli yolu, roman mahallesinden ve çevre yolu yapılması planlanan ve imara açılması düşünülen bölgenin paralelinde yer almakta olup, Muratlı’nın en kısa zamanda gelişmesi ve büyümesi öngörülen bölgelerinden biridir.

 

Fakat mahalle muhtarı hasan Yüce ve mahalle sakinleri, roman mahallesinin kenarında yer aldığı için, bu yola gereken bakım ve temizliğin yapılmadığını iddia etmektedirler. Ortalama bir kilometre ötede ünlü ses sanatçısı Ebru Gündeş’in çiftliğinin de yer aldığı görülen bu yol, toz-toprak içinde olup, yol kenarı pislik içindedir.  
 
Bu konuda bir açıklama yapan Muhtar Hasan Yüce, “arkadaşlar, bu cadde, ismini Muratlı’nın kurtuluş tarihinden almış olan 2 Kasım caddesi ve ilçeyi Kırkkepenekli köyüne bağlayan caddedir. Şu an 11,12 ve 13. Sokak civarındayız. Sağımıza baktığımızda, hani (sözün bittiği yer) derler, sözle anlatılmaz o kendini anlatır ya, aynı o durumdayız. İnsanlar görüntüleri görünce ne durumda olduğunu anlarlar. Üstelik burası bir caddedir. Şu vaziyette cadde mi, sokak mı, mezra mı, ne olduğu bu vaziyette belli değil.  
 
Ebru gündeş Hanım da bir şekilde bizim mahallemizin sakin sayılıyor.2 Kasım Caddesi 117 numarada çiftliği bulunmakta ve o caddenin haline bakın. Çiftlik de buradan görünüyor. Şu halimize, pisliğimize bir bakın. İnsanlar karar versin. Sözün bittiği yerdeyiz. Konuşulacak çok fazla bir şey yok. Yetkililer, başkanımız duymuyor. Müracaatta bulunduk, defalarca yazdık, söyledik ama yapacağız diye vaatten başka bir şey yok ama ne yapılıyor. Buradaki pisliği 3 senedir belediyeye defalarca söylediğimiz halde bir kez bile yerden pislik alınmadı. Arkadaş belediye başkanı buraya hiç gelmez mi, uğramaz mı, burası Muratlı değil mi? Burası ilçemizin üç-beş giriş yerinden biri, dağ başı değil. Muratlı’lı olmayan biri, buraya girdiğinde, bırakın ilçeye, mezraya bile girdiğini düşünmez. Terkedilmiş bir yer gözüyle bakıp, çöplük zannedecekler. Çevre yolu, yolun yakınından geçip, Tekirdağ’a bağlanacak. Görmüş olduğunuz arazi de imara açılması düşünülen arazidir. Her şey ortada, sözün bittiği yerdeyiz, yorumu size bırakıyorum.”dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin