info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Tarihi Postanesi Kül Oldu

Muratlıda Esrarengiz Yangın

 
Muratlı'nın en eski ve tarihi yapılarından biri olan eski postane, belirlenemeyen bir nedenle yandı. Gerek gazetemizde, gerekse diğer yerel medyada defalarca bu binanın kurtarılması haber yapıldı. Kimler ve neden olduğu bilinmeyen bir kararla, kamu malı olmasına rağmen, Kızılaya verilen bu binanın kurtarılması için gösterilen çabalar sonuç vermemişti. Kısa bir zaman önce, Muratlı Emniyet müdürlüğü, bu binanın restorasyonu için gerekli yazışma ve müracaatları yapmış, Kızılay yerine arsa veya bina verilmediği için bu projeye karşı çıkmıştı.
 
 
Sonunda korkulan oldu ve bu tarihi bina yanarak kül oldu. İtfaiye ve emniyet kuvvetlerinin anında müdahalesine rağmen, yangının önlenmesi mümkün olamadı. İtfaiye ve polisin yoğun çabası sonucu, yangının diğer binalara sıçraması önlenirken, postanenin ahşap kısımlarının tamamen yanmasının önüne geçilemedi.
Muratlı polisinin kahramanca mücadelesi:
 
 
Yangın başladığı andan itibaren, itfaiye ile birlikte olay yerine gelen, muratlı emniyet ekipleri, itfaiye ile birlikte yangını söndürmek için büyük çaba gösterdi. Emniyet müdürü Serhat Gün önderliğindeki emniyet mensuplarının olay yerini kısa zamanda kontrol altına alıp, halkın güvenliğini sağlaması vatandaşlardan büyük takdirle karşılandı. Özellikle polis memuru Erol Çolak’ın baltayı eline alarak, “içerde insan olabilir, onu kurtarmak lazım” diyerek, kilitli kapıyı kırıp, yanan binaya girmesi, kahramanca bir davranış olarak nitelendirildi. Yangın kontrol altına alındıktan sonra emniyet ve itfaiye ekipleri olay yerinden ayrıldı. 
 
 
Yangının neden çıktığı bilinmemekle birlikte araştırmalar sürüyor.
Kaynak : Murat Ürtekin