info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Ülkü Ocakları’ndan Andımız Tepkisi

Tekirdağ’a bağlı Muratlı ilçesinde Ülkü Ocakları üyeleri, ilköğretim kurumlarında Andımızın kaldırılmasını protesto etti. Taşıdıkları Türk bayrağı ile Hürriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Ülkü Ocakları üyeleri, ilköğretim okullarında Andımız uygulamasının kaldırılmasına tepki gösterdi. Öğrenciler ile meydandaki vatandaşların da destek verdiği protesto gösterisinde, Ülkü Ocakları üyeleri saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudu.

Tekirdağ'a bağlı Muratlı ilçesinde Ülkü Ocakları üyeleri, ilköğretim kurumlarında Andımızın kaldırılmasını protesto etti. Taşıdıkları Türk bayrağı ile Hürriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Ülkü Ocakları üyeleri, ilköğretim okullarında Andımız uygulamasının kaldırılmasına tepki gösterdi. Öğrenciler ile meydandaki vatandaşların da destek verdiği protesto gösterisinde, Ülkü Ocakları üyeleri saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudu.
 
Muratlı Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Yazıcı yaptığı basın açıklamasında mevcut hükümetin açıklamış olduğu demokratikleşme paketindeki Andımızın kaldırılmasıyla ilgili toplandıklarını ifade ederek, "Andımız, bölücü terör örgütünün dayatması ile kaldırılmıştır. Bu adım milletimize yapılmış büyük bir hakarettir. Çünkü Andımızın kaldırılmasından rahatsızlık duymayan tek kesim Türk düşmanları olmuştur. Türk milletinin malı ve canıyla bedelini ödeyerek aldığı bu toprakların hakimiyet tapusu AKP tarafından altın tepsi içerisinde Türk düşmanlarına sunulmaktadır. Türk yurdunda Türk’üm demenin suç haline dönüştüğü bu ihanet süreci, gün gelecek sahiplerinin başına çalınacaktır. Türklüğe ve Türk milletine yapılan bu saldırıların hesabı asla mahşere kalmayacaktır” dedi.
Basın açıklamasına; MHP Muratlı İlçe Başkanı Yüksel Doğan, eski MHP Belediye Başkan Adayı Orhan Kocagöz, MHP İlçe Yönetimi, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Açıklamanın ardından protesto gösterisi yapan Ülkü Ocakları üyeleri ile vatandaşlar, Andımızı okudu. “Ne Mutlu Türküm Diyene!” sloganı atan Ülkü Ocakları üyeleri, daha sonra meydandan ayrıldı.