info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı’da Kur’an Kurslarına Büyük İlgi

Tekirdağ’a bağlı Muratlı İlçe Müftülüğü bünyesinde açılan Yaz Kur’an kurslarına büyük katılım sağlanıyor.

Muratlı’da başlatılan Yaz Kur'an kurslarına 740 kişinin kayıt yaptırdığı, bu yıl ki kayıtların geçmiş yıllara göre arttığı öğrenildi. Türkiye genelinde 23 Haziran tarihinde başlayan Yaz Kur'an kurslarının 23 Ağustos tarihine kadar açık olacağını belirten Muratlı İlçe Müftülüğü, en fazla katılımın Kazımdirik-Turan Mahallesi’nde yaşandığını ve şuan 27 kursla hizmet verdiklerini açıkladı.
Kazımdirik-Turan Mahallesi’nde 151 talebenin kayıt yaptırdığı öğrenilirken, Muratlı İlçe Müftüsü Ruşen Özkan, "Camilere gelen çocuk ve gençlere Kur’an-ı Kerim'in yanı sıra temel dini bilgiler de öğretiliyor. Yaz Kur’an kursları ile çocuklara Kur’an-ı Kerim, İslam ahlakı, cami sevgisinin yanı sıra vatan, millet ve bayrak sevgisi gibi milli değerler de öğretiliyor. Kurslarımızda çocuklara ayrıca Hz. Peygamber (S.A.V)’in örnek hayatı, inanç esasları, ibadetler, abdest, namaz, zekat, hac, oruç gibi bilgiler de veriliyor" dedi.
Merkez Camii’nde Kur’an kursu alan öğrencilerden Mustafa Aydan’ın babası Coşkun Aydan ise, kursların çocuklara olumlu şeyler kattığını ifade ederek, "Çocuklarımızın evdeki hareketleri ve bize karşı olan sevgi ve saygıları arttı" diye konuştu.