info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlıda Romanlar İsyanda; Bize İkinci Sınıf İnsan Muamelesi Yapılıyor

Muratlı, Turan mahallesinin nüfusunu oluşturan romanlar, ikinci sınıf insan muamelesi görmekten, herkese yapılan hizmetin kendilerine yapılmadığından şikâyetçiler.

 

Muratlı’da tüm mahallenin yollarının yapıldığını söyleyen roman vatandaşlar, Turan mahallesine de kilit taşı döşendiğini, roman sokak ve caddelerinin sınırına geldiğinde bu yol yapımının durdurulduğunu söylediler. Mahallede Muhtar Hasan Yüce ile yaptığımız incelemede, Turan mahallesini roman vatandaşların ikamet ettiği ana yolla ayıran kısımda kilit taşı döşenmesinin durdurulduğu, bu durumun aylarca bu şekilde bırakıldığı görüldü.  
 
Bu konuda bir açıklama yapan Kazımdirik-Turan Mahallesi muhtarı Hasan Yüce, “bizim yol sorunumuz çok büyük. Sağ olsun başkanımız mahallemizle ve yollarıyla hiç ilgilenmiyor. Şu anda bulunduğumuz yer Talatpaşa Caddesi, Talatpaşa caddesinin sol tarafındaki yol yapılmış, sağ tarafı ayrılmış biçimdedir. Şu anda durduğumuz Talatpaşa caddesinin ana yolu atıl bir durumdadır. Bir araç gece bilmediği bu yola girmiş olsa, kaza yapması içten değildir. Halimiz gerçekten çok kötü. Artık köstebek yuvası haline gelmiş haldedir. Başkanımız bizi ve mahallemizi Muratlı’dan saymıyor. Bunları söylüyoruz ama duymuyor. Artık bunları o duymuyorsa, birilerinin duymasını istiyoruz. Umarız artık sesimizi yukarısı duyar.”dedi.  
 
Mahallenin ileri gelenlerinden ve mahalle sakinlerinin ( başkan) diye hitap ettiği Sabahattin Bey, “Nebi’yi de seviyoruz, çamuru da seviyoruz” sözünün hatırlatılması üzerine,  “Efendim, Nebi’ye oyumuzu verdik, onu sırtımızda taşıdık. Roman mahallesiyiz diye bizimle ilgilenmiyor. Kendisiyle görüştük. Mahallemize bile uğramıyor. Yaparız dedi, öyle kaldı. Seçimden önce bize her şey vaat etti.”Yolunuzu yaptıracağız, ev vereceğiz, yer vereceğiz.”dedi ama hiçbir şey yaptığı yok. Mahallemize bile gelmiyor. Kendisiyle görüştük ama diğer kısımlar yapılırken, romanların yaşadığı bölüm bırakıldı. Bu konuda biz dilekçe de verdik. Ama sadece bu ana caddenin alt yapısı yapıldı, üstü kaldı. Diğer yerler ise hiç yapılmadı.”dedi. Açıklamadan sonra, mahalle sakinleri sessizce dağıldı.  
Kaynak : Murat Ürtekin