info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı’daki Tarihi Postane Ölüyor

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde 1800’lü yılların sonunda Fransızlar tarafından inşa edilen kaderine terk edilmiş tarihi postane yıkılacağı günü bekliyor.

2012 yılında Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1. derece korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları arasına giren bina, yaklaşık 8 ay önce sebebi belirlenemeyen bir nedenden dolayı yanarak kül olmuştu. Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan binanın 1800'lü yılların sonunda Fransızlar tarafından inşa edildiği biliniyor. 1. Dünya Savaşı sırasında insanlara tarihi postane binasında işkence yapıldığı bazı kaynaklarda yer alırken, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ise, Kızılay'ı mazeret göstererek tarihi binayı restore etmiyor. 
Türk Kızılayı Muratlı Şubesi Başkanı Yüksel Tıranbeşli, binanın Kültür ve Tabiat Varlıkları Müdürlüğü'nün yetkisinde olduğunu belirtti.
 
Kendilerine bir dükkan gösterildiği takdirde burayı yetkililere verebileceklerini kaydeden Başkan Tıranbeşli, daha önce de binanın onarılması için yazılar yazdığını fakat 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'ndan izin alınmadan tadilat veya inşaat yapılamaz' cevabını aldıklarını dile getirdi.
 
Öte yandan, aynı dönemde inşa edilen Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi PTT binası, geçtiğimiz aydan itibaren dokusuna uygun olarak restore edildikten sonra müze olarak hizmet verecek. Muratlı halkı da ilçede bulunan tarihi binanın restore edilmesini bekliyor.