info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı’nın Kurtuluşu Kutlandı

2 Kasım Muratlı’nın düşman işgalinden kurtuluşu,tören ve etkinlikle kutlandı.

Törene,büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak,basın ve halkla ilşkiler müdürü  Ahmet Poyraz ve geçen dönemin milletvekili aday adayı ve 2015 milletvekili seçimlerinde aday adayı olacak Dr.İsmail Doğaroğlu katıldı.Sabah saygı duruşu,istiklal marşı ve çelenk koyma töreni,şehitlik ziyaretleri,ilçe şehir stadında düzenlenen programla devam etti.
 
Şehir stadında düzenlenen programda,şiir,kompozisyon dalında ödüller verilip birincilerin şiir ve kompozisyonları okutuldu.Ardından Belediye başkanı Nebi Tepe,günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.Nebi Tepe konuşmasında;
“İlçemizin bu yıl düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yılını kutluyoruz.Hepimize kutlu olsun.Türkiye Cumhuriyeti öyle sanıldığı gibi zayıf değildir.Bu topraklar bedava da kazanılmış değildir.Her karış toprağı,atalarımızın kanıyla sulanmıştır.Bayrağımız,onlar sayesinde dalgalanıyor.
“Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde emperyalizme karşı savaşarak ulusal onurumuzu ve bağımsızlığımızı kazandık.
Ülkesi bölünmez bir bütün olan demokratik,laik,çağdaş kimliğiyle Türkiye Cumhuriyeti atalarımızdan bizlere,bizlerden de gelecek nesillere bırakacağımız en değerli mirastır.Yüreklerimiz,bu kutsal amaç için çarptıkça,ulusumuzu parçalamak isteyenlerin planları daima başarısızlığa mahkum olacaktır.
Türk milleti olarak sahip olduğumuz milli mirası,Cumhuriyetimizi,ulusal bütünlüğümüzü,kanımızın son damlasına kadar mücadele ederek koruyacağız ve ülkemizi böldürmeyeceğiz.
Başta Atatürk olmak üzere,silah arkadaşlarına,bizlere bu güzel yurdu armağan ettikleri için teşekkür ediyor,rahmetle anıyoruz.Ruhları şad olsun.Bu gün de,bu vatan için şehit olan askerlerimiz ve polislerimizi rahmetle anıyoruz.Değerli gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyor,şükranlarımızı sunuyoruz.Kurtuluş günümüz kutlu olsun.” Dedi.
Konuşma bitiminde,halk oyunları oynandı ve öğrencilerin muratlı’nın kurtuluşunu canlandırmasıyla son buldu.
Akşam da,fener alayı düzenlendi ve Herkesin “nokta ile virgül” olarak bildiği oyuncuların “nokta”sı Abdullah Şahin’in “Çetin ceviz” isimli uyuşturucuyu eleştiren tiyatro oyunuyla kurtuluş tören programı sona erdi.