info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mustafa Ordu: Lidere Ve Davaya Sadakatimiz Sürüyor

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından görevden alınan Çerkezköy MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu bir basın toplantısı düzenleyerek, Genel Merkezin tasarrufuna saygı duyduklarını belirterek, “Karar bizden davaya ve lidere olan sadakatimizi ve bağlılığımızı alamamıştır. Alınan sadece İlçe Başkanlığı yetkimizdir. Bu karar bizi MHP’yi iktidara taşıma çalışmalarımızdaki yolumuzdan edemez” açıklamasını yaptı

Sözlerine  “1997 yılından bu yana sürdürmekte olduğumuz MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı görevimizden Genel Merkezimizin bir tasarrufu sonucunda alınmış bulunmaktayız” diye başlayan görevden alınan MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “18.03.2013 tarihli, parti tüzüğünün 52. ve53. maddelerine dayandırılan karardaki lüzumun bizimle hiçbir alakası olmamakla beraber görevimizin sonlandırılması gönüllerimizde kırıklık yaşatmıştır. Yine de sahip olduğumuz terbiye ve disiplin gereği saygı duymaktayız” dedi.
FEDAKARLIKTAN KAÇINMADIK
“Görevde olduğumuz süre zarfında, partimizin buradaki sancaktarlığını yapmaya çalışırken hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığımız tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir” diye açıklamasını sürdüren MHP eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Hiç bir zamanda yaptıklarımızın karşılığında bir vefa da beklemedik. Maalesef ki edindiğimiz tecrübelere göre bu arenada vefanın yeri olmadığını görmüştük. Dolayısıyla çalışmalarımızı yaparken böylesi beklentiler içerisinde olmadan, sadece yaşadığımız topluma, partililerimize, milletimize karşı olan sorumluluklarımız icabı hareket ettik.
HER TÜRLÜ BADİREYE GÖĞÜS GERDİK
Bu partiye ve davaya inanan arkadaşlarımızın boyunlarını bükmemek için çabaladık. Davanın kutsallığını bildiğimiz için ve bu davanın Allah davası olduğuna inandığımız için gecemizi gündüzümüze kattık. Hareketimizin liderine inandığımız için, samimiyetine ve dürüstlüğüne güvendiğimiz için, onun bu mücadelesinde yanında olmak istedik. Bu davanın neferi olmaktan gurur duyduğumuz için her türlü badireye göğüs gerdik. Onu yarı yolda bırakmayı hiç düşünmedik. 2002’de mağlubiyetle çıktığımız genel seçimler öncesinde yanında olduğumuz gibi sonrasında da partimizin ve Genel Başkanımızın yanında olduk. Sandıklar açılmaya başladığında,sonuçlarını tahmin edenlerin namus saydığımız oyların tamamı sayılmadan, namuslarını orta yerde bırakıp kaçtıkları gibi kaçmadık.
GÖREVDEN KAÇMAYACAĞIZ
Bugün ki bu görevden alma kararından sonra da kaçmayacağız. Karar bizden davaya ve lidere olan sadakatimizi ve bağlılığımızı alamamıştır. Alınan sadece İlçe Başkanlığı yetkimizdir. Bu karar bizi MHP’yi iktidara taşıma çalışmalarımızdaki yolumuzdan edemez” şeklinde konuştu.
DAHA ÖNCE DE UZAK KALDIK
Daha öncede İlçe Başkanlığı görevinden uzak kaldığını kaydeden MHP eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu açıklamasını şöyle sürdürdü:
“O dönemde mevcut İlçe Yönetimi hiçbir köyümüzün yolunu bilmezken, belde teşkilatlarını kapatırken, biz köy köy, belde belde gezip partimiz için çalışmalar yapmıştık.
ISMARLAMA LİSTE!
Yeni göreve gelen arkadaşlara ‘Hayırlı olsun’ diyorum, başarılı olmalarını diliyorum ama listeye baktığımızda anlaşılmaktadır ki köylere ve beldelere gidip çalışmak, partimizin politikalarını anlatmak ve o insanlarla parti arasındaki bağı sağlam tutmak yine bize düşecektir. Alelacele, ısmarlama usulü yapıldığı her halinden belli olan liste bize bunu göstermektedir. Ama herkesin içi rahat olsun, biz yine buradayız. Dostlarımızın bize güvenmeye, düşmanlarımız korkmaya devam etsinler. Biz yaşadığımız toplumun ve yetim hakkının takipçisi olmaya devam edeceğiz.
BU UĞURDA AND İÇTİK
Bize inanan partililerimiz şuna inansınlar ki, biz ‘Devletin başına Devlet’i getirmeye’  and içtik ve bu uğurda yine var gücümüzle uğraşacağız. Bununla beraber liderimizi yemeye ve yok etmeye çalışanlarla ayrıca mücadele edeceğiz ve onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Şimdilik sadece hamle etmişlerdir. Sonuca ulaşamayacaklarını onlara er ya da geç göstereceğiz.”
İNŞALLAH ŞEREFLİ VE ONURLU ÜYELER OLURLAR
“Atamayla birlikte partiye yeni katılan arkadaşlarımıza da ‘Hoş geldiniz diyorum, başarılar diliyorum” diye açıklamasını sürdüren MHP İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu, “Katılımları inşallah katkı sağlar, inşallah bizim kazandığımız 2 belediyenin üstüne çıkar ve tüm belediyeleri kazanırlar. İnşallah bu şerefli ailenin şerefli ve onurlu üyeleri olarak kalabilir. İnşallah daha önce örneklerini gördüğümüz gibi namus dediğimiz oylarına seçimlerde sahip çıkarlar ve kötü örneklerinin durumuna düşmezler.
TEŞEKKÜR ETTİ
Bugüne kadar bizlerle beraber yönetimlerde yer alarak, sandıklarda görev alarak ve yahut delege ve üyelikleriyle katkıda bulunan tüm gönüldaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye sözlerini tamamladıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı.
ORDU’YU NE ÜZDÜ?
Basın mensuplarının “Görevden neden alındınız?” şeklindeki sorusuna yanıt veren Ordu, kendilerine gönderilen kararda parti tüzüğünün 52. ve 53. Maddelerinin belirtildiğini ifade ederek, “Bizi üzen Edirne gibi, Konya gibi İl Teşkilatlarının görevden alınması yöntemi ile görevden alınmak olmuştur. O iller gibi bir prosedür uygulanarak görevden alınmayı hak edecek bir oluşum içine girmedik” ifadesini kullandı.
RANTÇILARIN YİNE ENSESİNDE OLACAĞIM
Bir başka gazetecinin “Görevden alınmanızda yaptığınız etkin muhalefet ve Belediye Meclisi’nden geçen plan tadilatı etkili oldu mu?” sorusu üzerine Ordu, “Ben işimi yaptım. Tüyü bitmemiş yetimin, asgari ücret ile çalışan Çerkezköy halkının hakkını savundum. Görev yaptığımız süre içinde hep benim ve partime gönül veren dava arkadaşlarımın başını dik tuttum. Bundan sonra da dik tutmaya devam edeceğim. Benim görevden alınmama Çerkezköy’deki rantçıların sevindiğini duyuyorum ve biliyorum. Buradan onlara sesleniyorum. İlçe Başkanlığı görevini devir ettikten sonra onların peşlerinde olmaya, enselerinde olmaya devam edeceğim. Hem de açıklamalarımı daha rahat bir şekilde yapacağım. İlçe Başkanı görevindeyken açıklama yaparken noktaya, ünleme dikkat etmek zorunda kalıyordum. Ama bu etiket üzerimde olmadığı zaman daha rahat konuşacağım ve açıklamalarda bulunacağım” dedi.
İNŞALLAH BAŞARILI OLURLAR
“Yeni göreve atanan İlçe Teşkilatı’ndaki birçok isim kongrede kaybeden listede yer alıyordu. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna da yanıt veren MHP İlçe Başkanı Ordu, “Onlar da bizim üyemiz ve delegemiz. İnşallah başarılı olurlar ve partimizi ileri taşırlar. Eğer başarılı olurlar ve partimizi iyi noktalara taşırlarsa başımın üzerinde yerleri var” açıklamasını yaptı.
YENİ YÖNETİMDE 6 İSTİFA!
Toplantısının son bölümünde yeni atanan İlçe Teşkilatı’nda görev verilen 6 ismin istifa dilekçesini yazdığını ve yeni yönetimde görev almayacağını kendilerine bildirdiğini kaydeden Mustafa Ordu, bu isimlerin Sinan Gani, Ali Dönmez, Lütfi İğrek, Mustafa Yavaş, Sedat Benli ve Torun Torun olduğunu kaydetti.