info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mv. Yüceer in Tıp Bayramı Mesajı

Sağlık bir toplumun geleceğini belirleyen ve aynı zamanda etkileyen en önemli alandır

Doktoru, hemşiresi, çalışanı ve hastasıyla bir bütün olan sağlık hizmetinin kalitesinin yükseltilebilmesi, ancak ve ancak ilgili tüm kesimlerin mutluluğu ile mümkündür.
AKP iktidarı tarafından son yıllarda uygulanan çarpık ve sağlıksız sağlık politikaları
sağlık alanındaki çalışma barışını bozmuş, ilgili tüm kesimleri mutsuzluğa ve umutsuzluğa sevk etmiştir.
“Sağlıkta Reform”; “Sağlıkta Dönüşüm Programı” adı altında tam gün, performans uygulamaları, kamu hastane birlikleri ve kanun hükmünde kararnamelerle sağlık hizmeti nitelik ve kalite kaybı yaşanmıştır.
Bunların doğal sonucu olarak da hekimler ve sağlık çalışanlarının çalışma alanları iyice daraltılmış ve çalışma huzuru kalmamıştır.
Bütün yaşananların üzerine bir de sağlık çalışanlarına yönelen şiddet son yıllarda çok büyük artış göstermiştir.
Hiç şüphesiz, sağlık çalışanlarına yönelen şiddetin başlıca nedeni ısrarla uygulanan yanlış sağlık politikaları ve hekimlik mesleğini her geçen gün değersizleştiren, itibarsızlaştıran,  hedef gösteren  ‘Doktorların eli hastaların cebinde’, ‘Paracı doktorlar gürültü yapıyor’ söylemleriyle özetlenecek sorumsuz anlayıştır.
İktidar “Kamu-Özel Ortaklığı Modeli” ile 700 bin sağlık çalışanı taşeron işçi haline dönüştürmekte bir beis görmemiştir. Bu yasayla sağlık alanındaki kamu hizmetinin örgütlenmesi, sunumu, çalışanların statüsü, hastaların sağlık hizmetlerinden yararlanma şartları tümüyle değiştirilmiş, anayasal güvence olan sağlık hakkı pazara açık bir hale getirilmiştir.
Unutulmamalıdır ki;
Sağlığı toplumun en doğal ve anayasal bir hakkı olarak görmeyen, bir iktidar ve onun anlayışı kaybetmeye mahkumdur. Sağlık sektöründeki sorunları görmezden gelerek bir yere varılmayacağı da açıktır.
Hak etmediği halde hedef haline getirilen sağlık emekçileri bu ülkenin öz be öz evlatlarıdır. 14 Mart Tıp Bayramı ancak bu gerçekler hatırlandığında ve çözüm önerileri hayata geçirildiğinde asıl bayram olarak kutlanabilecektir.
Bu duygularla, başta şiddet kurbanı merhum doktorlar Ersin Arslan, Göksel Kalaycı,  Ali Menekşe olmak üzere canı pahasına dünyanın en zor, ancak; en onurlu görevlerinden birini yapan meslektaşlarımın ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.