info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Nakite Sıkışan Esnaf Banka Kredisine Yöneldi

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçesi nde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ esnafın nakit sıkıntısı yaşadığını söyleyerek çare olarak da banka kredisi kullandığını belirtti.

Ali Bozdağ yaptığı açıklamada piyasada yaşanan nakit sıkıntısının esnafı çare aramaya yönelttiğini belirterek “Piyasada yaşanan nakit sıkıntısı nedeniyle esnafımız sorununa çözüm arıyor. İlk etapta nakit sıkıntısını aşmak için banka kredilerini çare olarak görüyor. Bundan dolayı da birçok esnafımız banka kredilerine yöneldi.’’ dedi.
 
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu’nun esnafa kredi avantajı sunmak için birçok banka ile anlaşma yaptığını anlatan Bozdağ “Esnaflarımız, anlaşmalı bankalardan kendileri için uygun kredi limitine başvuruyor. Kredi kullanarak nakit akışını sağlıyorlar. Birçok esnafımız ödediği kredinin sonuna geldiğinde yeni bir kredi için başvuruyor.’’ Diye konuştu. Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi yerine esnafın bankaları tercih nedenini prosedür olarak değerlendiren Bozdağ şöyle devam etti: “Esnafımız nakite sıkıştığında bir an önce çare arıyor. Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin çift imza ve ipotek gibi bazı şartları nedeniyle esnaf bankalara yönelerek kredi kullanıyor. Kredi çizgisi düzgün olan başvurusunun ardından kredisini alabiliyor. ’’
 
Esnafların genellikle 15-20 bin TL aralığında kredi kullandığını söyleyen Bozdağ şöyle devam etti: “Esnafın Kredi ve Kefalet Kooperatifi yerine bankaları tercih nedenlerinden biri de kredi aralığıdır. Kredi ve Kefalet Kooperatifi 50-100 bin aralığında esnafa kredi sunuyor.’’
Bozdağ, geçtiğimiz yıl kullandırılan KOSGEB kredilerine de değinerek, KOSGEB kredilerinin esnafı oldukça rahatlattığını ifade etti. Kredi kullanmak isteyen esnafın büyük çoğunluğunun KOSGEB kredilerini sorduğunu anlatan Bozdağ “Esnafımız KOSGEB kredilerine büyük ilgi göstermişti. Buyıl KOSBEB kredileri kullandırılmadı. Ancak, bizler yeniden KOSGEB kredilerinin kullandırılmasını istiyoruz.’’ İfadelerini kullandı. Ali Bozdağ ayrıca yeni nesil ödeme kaydedici cihazlara geçiş için tanınan sürenin 1 Ekim'e kadar uzatımasının esnafın faydasına olduğunu söyledi.