info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NALCI:Soya yağına destek verecekmisiniz?

Milliyetçi hareket partisi Tekirdağ milletvekili Kemalletin Nalcı tarafından Tarım Bakanı Sayın Mehdi Eker in cevaplaması isteği ile Soya Yağı Desteği hakkında verdiğim soru önergesi ve cevabı

Milliyetçi hareket partisi Tekirdağ milletvekili Kemalletin Nalcı tarafından yapılan yazılı açıklamada;Tarım Bakanı Sayın Mehdi Eker in cevaplaması isteği ile Soya Yağı Desteği hakkında verdiğim soru önergesi ve cevabı.
SORU ) Kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola, dane mısır, aspir ve zeytinyağı için fark ödemesi destekleri mevcuttur. Ancak, soya yağına destek bulunmamaktadır. Soya yağına destek yapmayı düşünüyor musunuz? Düşünülüyorsa ne zaman yapılacaktır?
CEVAP ) Destekleme primi miktarları, ödeme zamanı ve ödeme şekli 5488 Sayılı Tarım Kanunu kapsamındı, Kanunun 17. maddesi ile belirlenen görevleri yerine getirmek üzere kurulan Tarımsal Destekleme ve Yönlendirme Kurulu tarafından, aynı Kanunun "Tarımsal desteklemenin amacı ve ilkeleri" ile "Tarımsal destekleme programlarının belirlenmesinde uyulan ilke ve stratejiler" başlıklı maddeleri doğrultusunda belirlenmektedir.
Bakanlığımız tarafından soya fasulyesine kilogram başına destekleme primi ödemesi yapıldığı için ayrıca soya yağına destekleme ödemesi yapılmamaktadır.Denildi