info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Namık Kemal ölümünün 121. yıldönümünde çeşitli etkinlikle anıldı

Vatan Şairimiz Namık Kemal ölümünün 121. yıldönümünde çeşitli etkinlikle anıldı

Vatan ve Hürriyet Şairimiz Namık Kemal, ölümünün 121. yılı münasebetiyle Tekirdağ ilinde düzenlenen anma etkinlikleri Hükümet Caddesinde bulunan Namık Kemal Anıtı önündeki çelenk sunma töreni ile başladı.

Törenin ardından Namık Kemal Evinde Namık Kemal in kitapları ve fotoğraflarından oluşan sergi Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK ve beraberindekiler tarafından gezildi.

Daha sonra Tekirdağ Belediye Kültür Merkezinde anma programı düzenlendi. Programda konuşan Anadolu Lisesi Müdürü Alaaddin Mollamehmetoğlu yaptığı konuşmada; Namık Kemali anlayabilmek için onun toplum hayatına getirdiği anafikirleri bulmak gerekir. Vatan millet, hürriyet kavramları onunla hayat bulmuş ve anlam kazanmıştır. Eserleriyle, görüşleriyle yalnız kendi dönemini değil kendinden sonraki dönemleri de etkilemiş, düşünceleriyle örneklik etmiştir. Ulu Öner Atatürk her zaman Namık Kemal in kendisi için bir ışık olduğunu söylemiş, vatanın kurtuluşu ve istikbali için ölmeyi bugünkü nesle Namık Kemal öğretti demiştir. Vatan aşkına, millet şevkini, haksızlığa karşı durma duygusunu eserleriyle, fikirleriyle millete Namık Kemal aşılamıştır, dedi.

Namık Kemal Derneği Başkanı ve Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Sezai KURT da -Namık Kemal ve Tekirdağ- konulu konuşması ile Namık Kemal in hayatını anlattı.

Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ?Her Yönüyle Namık Kemal- adlı sunum sergilendi.Sunumun ardından Namık Kemal konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Hanımefendi Zehra KEMELEK tarafından ödülleri takdim edildi. Tekirdağ Belediyesi Musiki Derneği tarafından Namık Kemal in şiirlerinden şarkı formunda bestelenmiş eserlerden oluşan program sunuldu.

KAYNAK:TEKİRDAĞ VALİLİK SİTESİ