info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Namık Kemal Şiir İkindileri Yeni Yıla Hızlı Girdi

Tekirdağ Namık Kemal şiir ikindileri platformu, Namık Kemal derneği ve Tarih Bilincinde buluşanlar derneğinin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği şiir, müzik ve tarih içerikli etkinlik, her geçen gün büyümeye ve Türkiye çapında ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Son etkinlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün Tekirdağ’a ilk gelişi ve Çanakkale zaferinde Tekirdağ’a verdiği önemi vurgulanırken, Sevgililer günü münasebetiyle şubat ayı programında 14 Şubat sevgililer gününün tarihçesi ve aslında hangi kültüre ait olduğu dile getirildi. Yunus Emre gibi bir değere de değinildiği programa, Ankara, İzmir, İstanbul, Kocaeli ve daha birçok yerden katılımcının olması, Namık Kemal şiir ikindileri grubunun artık ulusal hale geldiğinin ispatı oldu. Aylık etkinliğe,22 yıllık bir geçmişe sahip Namık Kemal şiir ikindileri grubunun başkanı Cahide Ulaş Aytar,başkan yardımcısı Ali İhsan Şeniz, Namık Kemal evi derneği başkanı Sezai Kurt, Tekirdağ tarih bilincinde buluşanlar derneği başkanı Hüseyin Bayol, Tekirdağ Çölyak ve sağlıklı yaşam derneği başkanı Bahar Ayşegül Gülcü, tarih araştırmacısı gazeteci-yazar Sezai Gençöz,grubun basın danışmanı gazeteci, şair Murat Ürtekin,Atatürk gönüllüleri kütüphane oluşturma platformu adına Şerif Dursun ve çok sayıda şair-müzisyen katıldı.

Keyifli ve dolu dolu geçen etkinlikte şiir ikindileri adına bir konuşma yapan Başkan Cahide Ulaş Aytar, “bu ay yaptığımız toplantıyı bir ay ertelemek zorunda kaldık. Bir yandan deprem bir yandan anaların yüreğine düşen şehit haberlerinin olduğu yerde, sevgiden, şiirden, müzikten oluşan programı içimiz yanarken yapamazdık. Bir hafta ertelemeli gerçekleştirdiğimiz bugünde, şubat ayının sevgililer gününü içinde barındırması sonucu bu konuda bir şeyler ifade ederken, bu geniş bir yelpazeye sahip günü sadece bir açıdan değerlendirmek yanlış olur. Sevgi, insanın her alanında, her evresinde başlı başına bir değer ifade etmektedir. Sevgi sadece iki insanın birbirini sevmesi değil, doğayı, Vatanı, bayrağı, milleti ve tüm insanlığı sevmek olarak ifade edilmelidir. Sevginin olması gereken yerde, insanların savaşlarla birbirinin canına kıyması yüreklerimizi derinden yaralamakla birlikte, bizler de sanatı ve edebiyatı seven bir grup olarak, yüreklerdeki savaş ve kavga duygusunun barış ve sevgi ile silinmesi için bir nevi mücadele veriyoruz. Bu mücadelede gerek bedenen gerekse manen yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum” Dedi. Program şiir-müzik resitali ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin