info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Namık Kemal Üniversitesi in 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi in 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi in 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’in Rektörlük Binası önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı.

Yeni Rektörlük Binası önünde düzenlenen törende saygı duruşunun ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Mehter Takımı’nın Marşlardan oluşan programını katılımcılar büyük ilgi ile dinledi.

Törene Namık Kemal Üniversitesi  Gümüş Ayaklar Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ile devam edildi. İzleyicilerden Halk Dansları Topluğu’nun(Gümüş Ayaklar) gösterisinin ardından Rektörlük Binası Konferans Salonu’na geçildi.

 

Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk,Özel idare genel sekreteri Mustafa Yel, il emniyet müdür Ali Yılmaz, İl jandarma komutanı Kazım Rıfkı Ayan,Tekirdağ Vergi dairesi başkanı Abdülkayyüm Karayel, Tekirdağ Defterdar’ı Yusuf Atılğan,il sağlık müdürü Dr. Mehtap Şen,Gümrük ve Ticaret bölge müdürü  Muharrem Murat, Gençlik ve spor il müdürü Ali Osman Tatlısu,  başta olmak üzere şehrimiz protokol üyeleri, Yüksek Öğretim Kurumu Kurulu Üyesi Prof Dr. Mehmet Bulut, Namık Kemal Üniversitesi  Rektörü  Prof. Dr. Osman Şimşek, Trakya Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadeniz, Namık Kemal Üniversitesi  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Burhan Arslan ve Prof. Dr. M. İhsan Soysal,  ile Tekirdağ’da bulunan kurum ve kuruluşların temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

 

NKÜ konferans salonunda yapılan toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Nefesli Çalgılar Topluluğu Dörtlüsü’nün çaldığı eserler katılımcılar tarafından büyük ilgiyle dinlendi. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Nefesli Çalgılar Topluluğu Dörtlüsü’ne günün anısına çiçek verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Nefesli Çalgılar adına Flüt Sanatçısı Duygu Kozak’a Namık Kemal Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Müdürlüğü adına Aynur Aker’e Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Nefesli Çalgılar Müzik Direktörü Ozan Binici’ye Tekirdağ Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Müdürü Celal Can adına Ozan Binici’ye Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı adına Hasan Çinkan’a Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk plaketlerini takdim etti.

 

Namık Kemal Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün Namık Kemal Üniversitesi in 2012-2013 Akademik Yılı Töreni amacıyla göndermiş olduğu mesajı okudu.

Ayrıca, Başbakan R. Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Tekirdağ Milletvelkili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Özlem Yemişci, Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut ve Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Erzurum Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Recep Bircan, mesaj göndererek tören daveti için teşekkürlerini sundular.

 

Namık Kemal Üniversitesi  öğrencilerini temsilen konuşma yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Kaan Demiroğlu, “Muassır Medeniyetler Seviyesi”ne ulaşmada en önemli kurumun üniversiteler, bu aşamaya ulaşma mimarlarının da öğrenciler olduğunu belirterek, Namık Kemal Üniversitesi in aynı yıllarda kurulan diğer üniversitelere oranla daha fazla gelişme gösterdiğine dikkat çekti. Demiroğlu, “Yaparak, yaşayarak öğrenme olanakları sunan Üniversitemi, Yurt dışındaki üniversiteler ile işbirliğine girişerek öğrencilere daha fazla staj imkânı sunan genç ve dinamik bir üniversite olarak gelişme göstermektedir” dedi. Demiroğlu, Psikolojik ve Danışma Merkezi, Kütüphane kaynaklarının arttırılması, Derslik İhtiyacının giderilmesi, Öğrenci Yemekhanelerinin arttırılması gibi ihtiyaç olarak bildirilen projelerin bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanıp öğrencilerin hizmetine sunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Konuşmasında, Namık Kemal Üniversitesi in 2006 yılında 2 Fakülte, 1 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksek Okulu olmak üzere toplam 12 birimle akademik hayata adım atarken; bugün 8 Fakülte, 3 Yüksekokul, 11 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü ve 5 Merkez olmak üzere toplamda 30 birimle akademik çalışmalarını sürdürmekte olduğunu ifade ederek, “2006 yılında kurulan Namık Kemal Üniversitesi , kurulduğu günden bu yana değerli akademik ve idari kadrosunun özverili çalışmasıyla her geçen gün saygın üniversiteler arasındaki yerini alma hedefine yaklaşmaktadır” dedi.

 

Rektör Prof. Dr. Şimşek, konuşmasına “Türkiye’nin en dinamik ve liyakatli akademik kadrolarından birine sahip olan Namık Kemal Üniversitesi de bilimsel alandaki çalışmaların Ülkemizin yarınlarına yapılan en büyük hizmet olacağı düşüncesinden hareketle, akademik çalışmalarımızın yanı sıra, sosyal sorumluluklarımızı  bölge halkıyla, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ve sanayi kesimiyle omuz omuza sürdürmekten büyük bir mutluluk duymaktayız” sözleriyle devam etti. Prof. Dr. Osman Şimşek, Namık Kemal Üniversitesi mezunlarının eğitim süreci içerisindeki iş hayatına hazırlama vizyonunun en önemli birleşenleri arasında yer aldığına dikkat çekerek, “Açılışını yaptığımız yeni akademik yılda hepinize başarılar diliyor, Namık Kemal Üniversitesini üst sıralara taşıyacak çalışmalarınızın bu yıl da artarak süreceğine ve gurur verici nesiller yetiştireceğinize olan inancımı tekrarlamak istiyorum” dedi.

 Prof. Dr. Şimşek,  Namık Kemal Üniversitesi in bilim, aydınlanma, özgürlük, bilgi ve teknoloji üretme yeri olduğunun altını çizerek, öğrencilerin Ülkemizi daha üst seviyelere çıkarmak için, analiz ve gözlem gücü yüksek, görüşlerini uygarca açıklayabilen, Türkçeyi doğru kullanan, sosyal çevresiyle iyi iletişim kurabilen, tarihimize ve kültürel değerlerimize bağlı ve insan haklarına saygılı gençler olarak büyük katkı yapacaklarına duyduğu güveni dile getirdi.

2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni’nin “İlk Ders”ini Yüksek Öğretim Kurumu Kurulu Üyesi Prof Dr. Mehmet Bulut, “Balkanlarda Osmanlı ve Türkiye” konulu dersi ile gerçekleştirdi.  Prof. Dr. Mehmet Bulut,  Osmanlı’nın Avrupa’ya geçişi, Balkanlarda ilerleyişi, uzun süre Osmanlı’nın bu coğrafya üzerinde hâkimiyet kurması ve bu gücün nedenleri hakkında dinleyicileri bilgilendirdi. Prof. Dr. Mehmet Bulut, “Genç nüfus çok önemli. Eğer biz Yüksek Öğretim Kurumu olarak yasaları iyi hazırlarsak, siz yöneticiler de genç nesile yönelik sistem kurabilirseniz, Avrupa’dan çok daha ileride bir konuma ulaşmayı sağlayabiliriz. Gençlerimizi çok iyi hazırlamamız gerekiyor. Bunun için de en büyük görev bizlere düşüyor” diyerek genç neslin eğitimlerine dikkat çekti.

“İlk Ders”in ardından Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek teşekkür plaketini YÖK Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bulut’a takdim etti.

Akademik Yılı Açılış Programı kapsamında 2. Abdulhamit dönemi Tekirdağ Fotoğrafları sergisinin açılışı için Rektörlük Binası Fuaye Salonu’na geçildi. Sergi açılışının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Nefesli Çalgılar Dörtlüsü eşliğinde kokteyl gerçekleştirildi.

Üniversite kampüsü içinde program yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Nefesli Çalgılar Dörtlüsü NKÜ açılış programı sebebiyle Tekirdağ Namık Kemal parkında da öğleden sonra mini bir konser sundu.
 HABERİN VİDEOSU: