info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Namık Kemal Üniversitesi Yüzme Havuzu Tekirdağlıların Hizmetinde

Yaklaşık iki hafta önce hizmete açılan Namık Kemal Üniversitesi Yüzme Havuzu, Tekirdağ’da bu alandaki açığı kapatma adına önemli bir işlev görüyor.

 

Yaklaşık iki hafta önce hizmete açılan Namık Kemal Üniversitesi Yüzme Havuzu, Tekirdağ’da bu alandaki açığı kapatma adına önemli bir işlev görüyor.
Yüzme havuzunun tüm Tekirdağ halkının kullanımına açık olduğunu ifade eden Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, “Kampüsün nezih ortamında yüzme havuzumuzdan yararlanmak isteyen tüm Tekirdağlıları bekliyoruz” dedi.
Yüzme Havuzu Şehrimize Önemli Bir Katkıdır
Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Şimşek, “Namık Kemal Üniversitesi kurulduğundan bu yana bir yandan hızlı bir şekilde gelişimini sürdürürken, bir yandan da başta Tekirdağ olmak üzere Bölgemize önemli katkılar yapıyor. Bu katkı eğitim ve sağlık alanında olduğu kadar, sosyokültürel alanda da hatırı sayılır bir şekilde devam ediyor. Namık Kemal Üniversitesi spor tesisleri bünyesinde faaliyete açılan yüzme havuzu da bu anlamda önemli bir adımdır” dedi.
Namık Kemal Üniversitesi kapılarının her alanda olduğu gibi sportif faaliyetlerde de Tekirdağlılara sonuna kadar açık olduğunu dile getiren Prof. Dr. Şimşek, “Tüm Tekirdağ halkını kampüsümüzde böylesi faaliyetlerle ağırlamaktan onur duyarız. Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi nasıl ki İlimizde sağlık alanında önemli bir açığı kapatmışsa, Değirmenaltı Yerleşkemizde yer alan Spor Tesislerimiz de sportif alandaki açığı kapatmak adına önemli bir adımdır. Büyük bir gururla ifade etmek isterim ki Yüzme Havuzumuz da son derece sağlıklı koşullarla halkımızın hizmetindedir” diye konuştu.
İki haftadan bu yana hizmet veren Namık Kemal Üniversitesi Yüzme Havuzunun ölçüleri şöyle: 1.60m derinlik, 33 metre uzunluk ve 16 metre genişlik. Havuzda bir seansta aynı anda 40 kişi yüzebilir.
Aylık üyelik uygulaması veya seans başına kulanım şeklinde yararlanılabilen havuzda, günde 8 kez olarak planlanan seansların süresi ise 90 dakika olarak belirlenmiş durumda. Havuzdan yararlanmak isteyenlerin sağlık raporuyla birlikte tesis yönetimine başvurması gerekiyor.
Yüzme havuzu çatısı altında ayrıca 8 kişilik hamam ve 6 kişilik bir de sauna yer alıyor.
Namık Kemal Üniversitesi Yüzme Havuzuna abonelik ve kullanım koşullarına ilişkin detaylı bilgiye Namık Kemal Üniversitesi internet sayfası  www.nku.edu.tr  veya  http://sto.nku.edu.tr/  adresinden ulaşılabilir.