info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NATO hattından akaryakıt çalan çete çökertildi

TEKİRDAĞ ın Marmara Ereğlisi İlçesi nden geçen NATO boru hattını delerek ham petrol çaldığı tespit edilen çetenin 8 üyesi, jandarma tarafından gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul un çeşitli semtlerinden çaldıkları minibüslerin plakalarını söken ve bu plakaları aynı tip başka model ve renkteki çalıntı olmayan minibüslere takan şebekenin bu minibüslerle petrol boru hattından akaryakıt hırsızlığı yaptığı ihbarını aldı.

Bunun üzerine kimlikleri tespit edilen 8 kişi, 3 aydan bu yana teknik takibe alındı. Şebeke üyelerinin, Marmara Ereğlisi ndeki boş araziden geçen yerin 7 metre altındaki boru hattına ulaşmak için toprağı kazdığı ve daha sonra boruyu delerek buradan tonlarca ham petrol çaldığı tespit edildi. Bu çalınan petrolün ise İstanbul?a götürüldüğü belirlendi.

Eldeki deliller ışığında operasyon için düğmeye basan ekipler, İstanbul dan akaryakıt çalmaya gelen Sabri S. ile Ahmet Ç. yi boru hattında suçüstü yakaladı. Operasyonu genişleten ekipler, çetenin diğer 6 üyesini de gözaltına aldı. Ayrıca çalıntı olan 3 minibüse de el konuldu. Şüphelilerin sorgusu sürüyor.