info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NKÜ de "5. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni" Gerçekleştirildi

NKÜ Tıp Fakültesi 2012-2013 Akademik yılına yeni kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilere 5. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni yle beyaz önlükleri, Piramit Salon da giydirildi.

Törene Tekirdağ Vali Vekili Zeki Kaya, Belediye Başkan Vekili Levent Gündoğdu,  Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek,  İl Jandarma Komutanı J. Alb. Kazım Rıfkı Ayan, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, NKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Aslan Özen, İl Sağlık Müdürü Mehtap Şen, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, Eczacılar Odası Başkanı Ufuk Ersöz, Diş Hekimleri Odası Başkanı Birol Karaibiş akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Açılış konuşmasında NKÜ Tıp Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Emek Mert Duman, yeni hekim adaylarına hekimlik mesleği ile ilgili öğütlerde bulundu. Duman, “Hekimlik, para ve prestij için yapılmaz. Hekimlik özveri isteyen bir meslektir. Yeni hekim adaylarına başarılar diliyorum” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Aslan Özen de, gerçek bir tıbbiyeli olmanın heyecan verici duygular taşımanın yanı sıra, bazı güçlükleri de beraberinde getirdiğini belirtti. Özen konuşmasında “Yaşamak değil, yaşatmak arzusu taşımalı. Yalnız hastalıkların değil; kötülüklerin de karşısında olmalı.” sözlerine vurgu yaparak iyi bir hekimde olması gereken özellikleri sıraladı. Özen, kadavrayı “ölülerin dirileri eğitmesi” olarak tanımlayarak anatominin hekimliğin temeli olduğunu belirtti.

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de konuşmasında öncelikle, onurlu bir mesleğe ilk adımı atan Tıp Fakültesi öğrencilerinin azimle çalışarak ileri düzeyde bir bilgi birikimi ve mesleki beceri edinmekle kalmamalarını, sürekli bir ilerleme içinde olan tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip etmelerinin altını çizdi. Prof. Dr. Osman Şimşek, Tıp Fakültesi’nin her geçen gün akademik kadrosu ve altyapısını güçlendirdiğini,  Yeni Morfoloji binası ile öğrencilere kaliteli ve donanımlı binada eğitim sunduklarını ifade etti. Prof. Dr. Şimşek, “Araştırma Hastanesinin ihalesini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik. Önümüzdeki bir yıl içerisinde temelini atacağımıza inanıyorum. Tamamlandığında hem öğrenci arkadaşlarımız daha kaliteli bir ortamda eğitim almış olacaklar, hem de bölge halkına daha iyi hizmet vermiş olacağız” dedi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, kendisini Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’na vücudunu kadavra olarak bağışlayan Kahraman Yılmaz adına eşi Emine Yılmaz’a teşekkür ederek plaket takdim etti.

Açılış konuşmalarının ardından zorlu bir süreçten geçerek NKÜ Tıp Fakültesi’nde eğitime ve doktor adayı olmaya hak kazanmış 76 öğrenciye Tekirdağ ilinin önemli temsilcileri, Rektörümüz, Dekan ve Dekan Yardımcıları ile Tıp Fakültesinin akademisyenleri tarafından beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz önlük giydirme törenin ardından Tıp Fakültesi öğrencilerinin meslek yemin töreni gerçekleştirildi.