info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NKÜ de Her Şey Öğrenciler İçin

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, üniversitelerinin coğrafi konumu ve imkanlarıyla ayrıcalıklı bir Üniversite olduğunu belirterek, 2011-2012 sezonu için 5 bin 825 öğrencinin kayıt yaptırdığını bildirdi.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, üniversitelerinin coğrafi konumu ve imkanlarıyla ayrıcalıklı bir Üniversite olduğunu belirterek, 2011-2012 sezonu için 5 bin 825 öğrencinin kayıt yaptırdığını bildirdi.

Şimşek, yaptığı açıklamada, NKÜ'yü çağdaş değerler, toplumsal sorumluluk, akademik özgürlük ve rasyonel düşünce üzerine inşa ettikleri bildirdi.

Hedeflerinin, NKÜ'yü dünyanın saygın üniversiteleri arasına sokmak olduğunu belirten Şimşek, üniversitedeki mevcut program ve müfredatın teknolojik ve sosyal gelişmelere paralel olarak öğrenci odaklı bir biçimde gözden geçirilmesi önceliğini taşıdıklarını ifade etti.

NKÜ'nün toplumla bütünleşmeyi amaçladığını ifade eden Şimşek, şöyle konuştu:

"Tekirdağ ve bölge halkıyla bütünleşmek, toplumsal paydaşlarla yakaladığımız etkileşimi arttırmak üzere faaliyetlerimizi çeşitlendirerek sürdürüyoruz. Bilgiyi ve bilimi toplum yararına sunmanın en etkin süreçlerini geliştirmek, bilgi açığı bulunan toplumsal sorunlara duyarlılık göstermek ve buna yönelik projeler üretmekteyiz.

Bu doğrultuda, Namık Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde düzenlediğimiz kurslarla toplumun çok çeşitli kesimlerine hizmetler sunmaktayız. Araştırma ve Uygulama Hastanemizle de toplumsal sağlığımıza verdiğimiz değeri ortaya koymakta ve Tekirdağ ile bölge halkına en iyi, en kaliteli sağlık hizmetlerini sunma çabasındayız.

Ayrıca Türkçe'nin yaygınlaşması adına yurt dışından gelen öğrencilerimize ücretsiz Türkçe eğitimi vermeye başladık. Bu eğitim yanında onlara Türk kültürünü de tanıtıyoruz. "

Araştırma ve geliştirme yaklaşımı çerçevesinde, üniversitede mevcut ve yeni kurulan laboratuvarların altyapısını gerek modern cihazlarla ve gerekse teknik elemanlarla güçlendirerek en kısa sürede akredite hale getirmeyi planladıklarını söyleyen Şimşek, büyük ölçekli bir merkezi bilgisayar laboratuvarı ve biyoteknoloji merkezi kurulması için gerekli çalışmaların yapılmaya devam ettiklerini belirtti.

Şimşek, şunları ifade etti:

"960 dekar alanımız, 17 bin öğrencimiz, 6 fakültemiz, 11 meslek yüksekokulumuz, 2 yüksekokulumuz, 3 enstitümüz ve merkezi laboratuvarımız ile Türkiye'nin yıldızı parlayan üniversitesiyiz. Küresel çapta rekabet edecek mezunların en az bir yabancı dilde yetkin olması gerekiyor.

Genç akademisyenlerimiz için araştırma destek ofisi kurarak ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlara sunulmak üzere hazırlamayı planladıkları projeleri için kendilerine proje planlama, yazma ve bütçe oluşturma konularında yardımcı olma ve gerekirse ilgili konularda belirli aralıklarla kısa süreli eğitimler ve seminerler vermeyi düşünüyoruz. "

Şimşek, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında NKÜ'de öğrenci kontenjanının eylül ayının sonuna kadar dolabileceğini ifade etti.

Üniversite kontenjanının 7 bin 61 olduğunu, tercih ile yerleşen öğrenci sayısının ise 6 bin 681 olduğunu söyleyen Şimşek, "2011-2012 eğitim ve öğretim yılı için üniversitemize 5 bin 825 öğrenci kayıt yaptırdı. Bazı lisans bölümlerinde nispeten biraz düşüşler oldu tercih noktasında.

Ön lisans bölümlerinde ise kayıt yaptıramayan öğrenciler var. YÖK'ten gelen talimatla eylül ayının sonuna kadar kayıtların yapılması söz konusu. Dolayısıyla ek kontenjanların dolacağını düşünüyorum" diye konuştu.

-SOSYAL AKTİVİTELER-

Şimşek, öğrenciler için çok alternatifli sosyal aktivite imkanı sunduklarını belirterek, yeni dönemde kapalı yüzme havuzunun faaliyete geçeceğini, faal olan yaklaşık 500 kişilik spor salonun da yeni bir fitness salonu açacaklarını ifade etti.

Ayrıca, yapım aşaması tamamlanan kapalı yüzme havuzunun yeni dönemde faaliyete geçeceğini belirten Şimşek, üniversitenin Değirmenaltı Kampüsü'nün de altyapısının hazırlanmakta olduğunu ve daha bir çok imkan tanındığını ifade etti.

En önemli sorunlarından birinin yurt kontenjanının yetersizliği olduğunu anlatan Şimşek, "Üniversitemize yerleşen öğrencilerimiz özel pansiyonlar ve bağış yurdunda kalıyor.

YURTKUR'un bu yıl bin kişilik yurt teşebbüssü var. Bunun yakın zamanda inşaatına başlanacak. Bu girişimin önümüzdeki süreçte eksikliği gidereceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Üniversite'nin veri tabanlı dijital kayıt altına alınan 25 bini aşkın kitabı bünyesinde bulunduran kütüphanesi de öğrencilere hizmet veriyor.