info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NKÜ de Mühendislik öğrencileri yemek zammı eylemi yaptı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi öğrencileri, yemek ücretlerinin 1 liradan 1.50 liraya çıkarılmasını protesto etti.

Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi Deniz Aydoğdu, fakülte bahçesindeki basın açıklamasında, NKÜ de bu yılın ilk günlerinde yemek ücretlerine yüzde 50 zam yapıldığını söyledi.

Mühendislik Fakültesinde öğrenci belgesine 1, staj defterine 30, öğrenci karnesine de 10 lira ödediklerini belirten Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi Deniz Aydoğdu, "Ufak bir hesap yaparsak ikinci öğretim öğrencisi yılda 2 bin lira sadece okula veriyor. Bu kadar zor durumdayken bir de yemek fiyatları 1 liradan 1.50 liraya çıkarıldı. Bu zammı da bizlerin koyun gibi kabul etmesi bekleniyor" dedi.

Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi Deniz Aydoğdu, şöyle devam etti:

"Bizler burada yemek fiyatlarını boykot ederken yemekhane patronu da bunu fırsat bilip 1 kişiyi işten çıkarmış. Patronun para hırsını anlamıyoruz. Patronun bu hareketini kınıyoruz. Başlattığımız bu eylem, bir uyarı eylemidir. Eylemimiz, yemek fiyatlarını kabul etmediğimizi Rektörlüğümüze bildirmek için düzenlenmiştir. Şimdi ise Rektörlükten yanıt bekliyoruz. Bizleri oyalamasınlar ve yemek fiyatlarını eski haline getirerek kalitesini artırsınlar. Boykot eyleminin merkez kampüste binlerce öğrencinin katılımıyla yapılması bizler için çok zor değil." Açıklamanın ardından slogan atan öğrenciler, dağıldı.