info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NKÜ Fen Edebiyat Fakültesinin 2. Yılı törenle Kutlandı

Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi nin Kuruluş ve 2.Yıl Kutlama Etkinliği, büyük katılım ile Rektörlük Piramit Salonunda gerçekleştirildi.

Başta Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ olmak üzere Tekirdağ protokolünün büyük ilgi gösterdiği Fen Edebiyat Fakültesi nin 2. Yıl kutlama etkinliğine, Yıldız Teknik Üniversitesi de (YTÜ) rektörlük düzeyinde katkı sağladı. Etkinliğe YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de katıldı. Etkinlikte konuşan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Yıldız Yarar, adını, Atatürk ün fikirlerine ilham kaynağı olan Namık Kemal den alan bir üniversiteye hizmet veriyor olmaktan kıvanç duyduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Yıldız Yarar, "Namık Kemal Üniversitesi, öğrenci odaklı eğitim veren üretken üniversite sloganıyla yola çıkmış bir üniversitedir. Biz de fakülte olarak bu doğrultuda yetenekli ve başarılı bir kadroyu kazandırmaya çalıştık. Bu açıdan fakültemizin, üniversitemize bir nebze de olsa katkı sağlamasından mutluyum. Yeni kurulan bir fakülte olmamız nedeniyle de birçok eksiğimiz bulunmakta. Bu konuda da başta Valiliğimiz ve Belediyemiz olmak üzere tüm Tekirdağlıların desteğini bekliyoruz" dedi.

Namık kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü ise Fen Edebiyat Fakültesi nin NKÜ ye önemli katkı sağlayan bir fakülte olduğuna işaret etti. Prof. Dr. Şenköylü, "Fen Edebiyat Fakültesi açtığı matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerini yüzde 30 İngilizceye dayalı eğitim temeline oturtarak, eğitim kalitesi çıtasını yüksek tutmuş ve diğer akademik birimlerimiz için de örnek oluşturmuştur. Bu bağlamda Fen Edebiyat Fakültesi, üniversite olarak ortaya koyduğumuz eğitim-öğretim hedeflerimize önemli katkı sağlamaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ ve Rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, kuruluşundan buyana Fen Edebiyat Fakültesi ne katkı sağlayan isimlere teşekkür plaketi verdiler. Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Cumhuriyet Korosu sahne aldı. Toplam 20 eserden oluşan repertuarı seslendiren koro, dinleyenlerin büyük beğenisini topladı.