info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NKÜ Rektör Adayı Orta :

N.K.Ü Rektör adayı Prof. Dr. Halim Orta: “Halkın üniversitesine hoşgeldiniz demek için adayım” dedi

N.K.Ü Rektör adayı Prof. Dr. Halim Orta: “Halkın üniversitesine hoşgeldiniz demek için adayım”

"Sevdamızın da, işimizin de adı TEKİRDAĞ"

Tekirdağ  NKÜ (Namık Kemal Üniversitesi)’nin 18 Mayıs tarihinde  yapılacak  olan rektör seçimlerinde aday adayları kendilerini tanıtmaya başladı.  Adaylar arasında en güçlü aday olarak nitelendirilen NKÜ kurucu Rektör Vekili Çorlu Seymen doğumlu Prof. Dr. Halim Orta üniversitenin kampusü içinde yer alan uygulama otelinde verdiği bir kahvaltı ile medya mensuplarıyla bir araya geldi. Medyanın ilgi gösterdiği basın toplantısında rektör adayı Prof. Dr. Orta yaptığı açıklamalar ile  “Halkın üniversitesine hoş geldiniz” diyerek medyanın ilgisine teşekkür etti.

ADAYLIK TANITIM KİTAPÇIĞINI BASINA DAĞITTI
Hazırlattığı bir kitapçık ile yapacaklarını anlatan Prof. Dr. Halim Orta aday adayları içinde yer alacak 6 ismin YÖK’e gideceğini ve bunlardan üç ismin onaylanıp Cumhurbaşkanlığına iletilerek seçimin neticeleneceğini hatırlattı.

6 isimden biri olduğu takdirde yöre için olumlu değişiklikler içeren 5 proje hakkında bir basın toplantısını daha sonra yapacağını vurgulayan Prof. Dr. Orta bir rektörün sorumlulukları olduğunu belirterek, bunların ana başlıklarını ile medya ile paylaştı.          
 
Akademik, siyasi ve ekonomik iradenin önemine değinerek rektörlerin yaşadıkları kent içinde ki yerine vurgu yaptı. Namık Kemal Üniversitesi'nin Tekirdağ Trakya ve Balkanlar için ne denli önemli olduğunu hatırlatarak girişimciliğin günlük yaşantıda ki yerine değindi. Bilimin artık bilim için değil üretim ve refah için olduğuna dikkat çekti.

"HALKIN ÜNİVERSİTESİ İÇİN VARIM"   
NKÜ Rektör adaylarından Prof. Orta, "Halkın Üniversitesi"ni yaratmak en büyük arzumdur. Hizmet için bayrak yarışına katılıyorum.Üniversitemiz bünyesinde tüm beklentilere çare bulmak için kararlıyım.

Rektör: Öğrencilerine,idari personele,akademisyenlere,bölgedeki halka,sivil toplum kuruluşlarına karşı  sorumludur.Başarmak için, iyi rektör,iyi ekip,iyi sistem,iyi finans.’

Akademik,siyasi,ekonomik irade önemlidir. O bölgede yani üniversitenin bulunduğu kentte halkla, sivil toplum örgütleri ile  omuz omuza olacaksınız. Üniversite rektörü olarak tüm çalışmalarımızda şeffaf olacağız. NKÜ Tekirdağ’da, Trakya’da, Türkiye’de ve Balkanlarda önemli yerlere yücelteceğiz. Üniversitemizi bitiren öğrencilerimizin iş derdinin olmaması için mücadele vereceğiz.Üniversite de girişimcilik merkezi kurmak veya girişimcilik dersini her öğrenciye vereceğiz.” Dedi.

"ÖĞRENCİYE NE VAAT EDİYORUZ"       

NKÜ Rektör adayı Prof. Halim Orta, “Ben NKÜ’de eğitim gören öğrencilere sahip çıkılmasından yanayım. Bu çocuklar bizim çocuklarımız.
Ben rektör seçilirsem bu çocuklara ne vaat ediyorum ?
- Burs
- Yurt
- Ulaşım
- Sağlıklı beslenme

Bu söylediklerimi mutlaka gerçekleştireceğim. Derse kahvaltı yapmadan aç giren öğrenci ile kahvaltısını yapmamış tok gelen öğrenci arasında dersi dinleme ve öğrenme konusunda büyük farklılık vardır. Üretim için bilim, refah için bilim şarttır. Koordinasyon, kontrol ve sonuç önemlidir.”
"SEVDAMIZIN DA İŞİMİZİN DE ADI TEKİRDAĞ" " dedi.