info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NKÜ Rektörü Nizamettin Şenköylü 2011 Projelerini Anlattı

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, 2010 yılında yapılan faaliyet ve gelişmeleri değerlendirerek 2011 yılına dair projelerini anlattı.

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Nizamettin Şenköylü, Değirmenaltı Yerleşkesinde basın mensuplarına yaptığı değerlendirme toplantısında, 'Üniversitemiz 4. yılını geride bıraktı' diyerek başladığı konuşmasında, "Kurucu rektör olarak 4. yılımızı bitirmek üzereyiz. Arkadaşlarımızla birlikte üniversitemiz adına canla başla çalışarak çok iyi bir noktaya geldiğimizi müjdelemek istiyorum. Birlikte kurulduğumuz üniversitelerle kıyaslama yaptığımızda Namık Kemal Üniversitesi en ön sıralarda yer alıyor.Birçok yönden eğitim öğretim yönünden, gelişme yönünden, öğrenci sayısını arttırma yönünden fiziki kapasitesini büyültme yönünden, güzel modern binalar yapma yönünden, akademik personeli buraya çekme yönünden Namık Kemal Üniversitesi son 5 yılda kurulan 50'yi aşkın üniversiteler içinde bir numaradır. Bunu söylemekten de gurur duyuyorum. Bu gelişme süreci devam ettiği takdirde başlangıçta koyduğumuz hedeflere rahatlıkla ulaşabileceğimizi ifade ediyorum" dedi.

Bu hedefleri sıralayan Şenköylü, "Neydi bu hedefler; 10 yılda Türkiye'de ilk 20 arasında, 20 yılda da dünya genelinde ilk 500'e girmek. Bu gelişme trendi devam ettiği sürece biz bu hedeflere daha da erken ulaşacağız. Bazı yönlerden ulaştık bile. Örneğin kütüphanecilikte geçen sene yapılan değerlendirmeye göre 150'yi aşkın üniversitede veri tabanlarına erişim bakımından 9. olduk. 10 yılda ilk 20'ye gireceğiz diyorduk, 3 yılda ilk 9'a girdik. Üniversite dendiği zaman akla gelebilecek en önemliünitelerinden, kurumlarından bir tanesi kütüphanedir. Ve bizim kütüphanemiz gerçekten kısa sürede iyi noktaya geldi. 2010 yılında 100 bin kişi kütüphanemizden faydalandı, bu günlük bin kişiye denk geliyor. Tabii bununla yetinmiyoruz görecekseniz önümüzdeki 4-5 yıl süre içerisinde günlük 5 bine yakın bir kişiye hizmet verecek kapasiteye ulaşacaktır" diye konuştu.

2010 yılında yapılan faaliyetleri anlatan Şenköylü, şunları kaydetti: "2010 yılı akademik birimlerimizin artışı yüzde 100'e ulaştı. İlk başladığımızda akademik birimlerimiz sayısı 12 iken şimdi 22'ye ulaştı. 2 fakülteyken 6 fakülteye çıktı. 2 yüksek okulumuz (Sağlık Meslek ve Yabancı Dil) oldu. Meslek yüksek okullarımız gelişimlerini sürdürmeye devam ettiler. Çorlu Mühendislik Fakültesinin bölümlerini çoğalttık. Akademik kadrosunu 17 den 50'ye çıkardık. Bina güçlendirme çalışmalarını yaptık. Öğrenci sayısını arttırdık. Çorlu'ya birde ek bina yaptırdık. Teknopark kuruluyor sonuç itibariyle 2010 yılında Çorlu'ya 3 milyon TL'ye yakın bir yatırım yapıldı. Tekirdağ'a da Teknopark yapılıyor ilk önce innovasyon merkezi yapılacak. Bunların amacı bilim ve teknoloji üretmektir. Türkiye'de maalesef uzun yıllar üniversiteler gerçek işlevlerini yerine getiremediler, birer üst lise gibi çalıştılar, sadece eğitim öğretim verdiler ama bilim ve teknoloji üretemediler. Halbuki bunları yapma sorunluluğumuz var bunları gerçekleştirmek içinde sanayi ile işbirliği yapmamız gerekiyor. Bunubilincinde olarak sanayi bölgelerimizi ve ilçelerimiz ziyarete gittik. Öğrencimiz sizlere gelirse daha iyi yetişecek istihdam sağlanacak kaliteli eleman yetişecek ve sonuçta ülke ekonomisi kazanacak dedim ve ikna oldular. Şuan bensiz toplantı yapmıyorlar. Geçenlerde Edirne'de TÜSAİD bir toplantı yapıldı ve Trakya'daki iş adamları bir birlik altında birleşti. Bu teknoloji laboratuarlarda üretilecek bunun için merkezi bir laboratuar oluşturduk. Geçen sene DPT bu plan için 2 milyon ödenek vermişti. Bu sene de2 milyon ödenek için programına aldı. Sonuç itibariyle bilgi ve teknoloji üretmemiz gerekiyor. Akis takdirde çağın gerisinde kalır rekabet gücümüz ortadan kalkar."