info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NKÜ Rektörü Şenköylü Başkanlığında Son Senato Toplantısı

11 Nisan 2011 tarihinde Akademik Kafeterya da basın toplantısı gerçekleştirildi.

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü başkanlığında Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Orak ve Prof. Dr. Birol Kayişoğlu, Genel Sekreter Tekin Yenigün, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Aslan Özen, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat Erdal, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe, Fen Edebiyat Fakültesi Senatörü Prof. Dr. Rıfat Mirkasım, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Niyazi Güler, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Alpay Hekimler, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Fatih Konukçu, Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Kulaç, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yrd.Doç. Dr. Lütfü Şimşek, Marmara Ereğlisi MYO Müdürü Doç. Dr. Ömer Azabağaoğlu, Teknik Bilimler MYO Müdürü Yrd.Doç. Dr. Aytekin Erdem, Hayrabolu MYO Müdürü Yrd.Doç. Dr. İlknur Korkutal, Şarköy MYO Müdürü Yrd.Doç. Dr. Elman Bahar, Saray MYO Müdürü Yrd.Doç. Dr. Murat Deveci, Muratlı MYO Müdür Yrd.Doç. Dr. Oktay Asutay ve basın mensuplarının katılımı ile 11 Nisan 2011 tarihinde Akademik Kafeterya'da basın toplantısı gerçekleştirildi.

Namık Kemal Üniversitesi'nde 2. Dönem Rektörlük seçimine az bir zaman kaldığını ve seçim çalışmalarının hoşgörü ve huzur ortamında yürütüldüğünü ifade eden NKÜ Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, Namık Kemal Üniversitesi'nin bulunduğu kente, yöreye en üst düzeyde katkı sağlayarak ve yöresinin sorunlarına eğilerek kuruluşundan bugüne değin gerçekleştirdiği çalışmalarla evrensel bilime katkı sağladığını ve Tekirdağ'ın dünyaya açılan penceresi konumunda bulunduğunu söyledi:

"Namık Kemal Üniversitesi'nin bugün geldiği aşamada bölgede çok önemli bir konumu bulunmaktadır. 'Üretken Üniversite' sloganıyla yola çıkan, dünya ile rekabet edebilecek bir eğitim modelinin geliştirilmesi yönünde çaba sarfeden, bilim ve teknoloji üreten, araştırma-geliştirme çalışmalarının iyileştirilmesi için sanayi kuruluşlarıyla ve diğer paydaşlarla işbirliğini gerçekleştiren, bulunduğu bu önemli konumun gereği olarak sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getiren Namık Kemal Üniversitesi, ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde oluşturulan University Ranking by Academic Performance (URAP) tarafından 2010 yılının son aylarında yayınlanan üniversiteler sıralamasında yeni kurulan üniversiteler arasında ön sıralarda (50 yeni üniversite arasında ilk 6'da) yerini alarak bu başarısını göstermiştir.

Küreselleşme sonucunda tüm dünyada hızla artan rekabet koşulları yalnızca firmaları ve ekonomileri değil, üniversiteleri de etkilemektedir. Üniversiteler arasında giderek artan keskin rekabet koşulları, üniversitelerin bu rekabet koşullarına göre yeniden yapılanmasını gerektirmektedir. Üniversitemiz de bu keskin rekabet karşısında geri kalmamak için kuruluşundan itibaren hedeflerini belirledi. 10 yılda Türkiye'nin ilk 20, 20 yılda da dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer almayı hedefleyen Namık Kemal Üniversitesi, özellikle kütüphanecilik, bilimsel ve teknolojik üretim, üniversite-sanayi işbirliği, Bologna sürecine uyum ve Avrupa yükseköğretim alanına entegrasyon çalışmaları bakımından bu hedefleri önemli ölçüde yakalamıştır. Bu vizyonla alt yapı projelerini ve diğer eğitim projelerini hazırlayan Namık Kemal Üniversitesi, eğitim-araştırma, sağlık, kültür-sanat, alt yapı, üniversite-sanayi işbirliği alanında başlattığı projelerle bulunduğu kentin, bölgenin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaktadır.

Alt yapı çalışmaları kapsamında gerek Tekirdağ Değirmenaltı Yerleşkesi'nde, gerekse Çorlu yerleşkemizde deprem öncesi yapılan tüm binalar elden geçirildi. Böylece 16 bini aşkın öğrencimiz ve 1000'i aşkın personelimizin gönül rahatlığıyla derslikleri, ofisleri ve laboratuarları kullanmaları sağlanmıştır. Mevcut binalarımızı depreme dayanıklı hale getirmek, öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın güvenli ve sağlıklı bir ortamda çalışmalarını gerçekleştirmelerini sağlamak Rektör olarak benim en büyük sorumluluklarımdan biriydi" dedi.

"Mesleki Teknik Eğitimin Yeniden Yapılandırılması Projesi" Tüm Türkiye'ye Örnek Olabilecek Nitelikte Bir Projedir

Rektör Prof.Dr. Nizamettin Şenköylü, Namık Kemal Üniversitesi'nin kuruluşundan bu yana belirlediği hedefler doğrultusunda ele aldığı projelerden birinin "Mesleki Teknik Eğitimin Yeniden Yapılandırılması Projesi" olduğunu vurgulayarak bu projenin üniversitemizde uygulanabilirliği konusunda basın mensuplarına bilgi verdi:

"Mesleki Teknik Eğitimin Geliştirilmesi projesi kapsamında istihdamın arttırılmasına yönelik çalışmalarda bulunuyoruz. Bu proje çerçevesinde; öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerinin gelişmesine olanak sağlayan uygulamalı eğitim ders saatleri haftada bir saatten, iki üç saate çıkartılarak öğrencilerin ön lisans eğitiminin %50'sinin pratik eğitim metodlarıyla desteklenmesi sağlanmaktadır. Böylelikle öğrencilerimize "girişimci" yetişmenin incelikleri öğretilecek, kendi işlerini kurabilecek müteşebbis ruha ve özgüvene sahip bireyler olarak yetişmeleri sağlanacaktır. Ülkemizin 2023 yılında, yani Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın ilk büyük 10 ekonomi arasına girebilmesi için özellikle sanayi sektörünün büyük ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayabilecek şekilde öğrencilerimize mesleki teknik eğitim verilmesi ve bu elemanların sanayi kuruluşlarında hızla istihdam edilmesi bu projenin ana hedefini oluşturmaktadır. Sanayi kuruluşlarımızla ve firma temsilcileriyle görüştüğümüzde fabrikalarının kapılarını öğrencilerimize açmalarını ve öğrencilerimizin uygulamalı eğitim almasını sağlamalarını talep ettik. Onlar da bu talebimizi kabul ettiler. Öğrencilerimiz haftada bir gün uygulamalı eğitim almak üzere sanayi kuruluşlarına gittiler. Hala ülkemizde ilgili Bakanlıklarda, sanayici ve işadamları kuruluşlarında, Ticaret Borsaları Birliği'nde olmak üzere bu konu yoğun bir şekilde tartışılmaktadır. 2023 yılında ülkemizin dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasında yer alması hedefine ulaşabilmek için nitelikli ara eleman ihtiyacının nasıl karşılanacağı üzerinde görüş alışverişleri sürmektedir. İşte Namık Kemal Üniversitesi'nin Mesleki Teknik Eğitimin Yeniden Yapılandırılması projesi, bu arayışa örnek olabilecek niteliktedir.

4 Aralık 2010 tarihinde Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen Rektörler Buluşması'nda bu konuyu Sayın Başbakan'a ve ilgili Bakanlara ilettim. Öğrencilerimizin stajları esnasında sigorta kapsamına alınmalarını dile getirdim. Böylece öğrencilerimiz daha iyi yetişmiş olacak ve sanayicilerimiz öğrencilerimize kapılarını daha fazla açacak. Çünkü sanayicilerin endişesi öğrencilerimizin çalışırken herhangi bir kazaya maruz kalmamaları yönündedir" diyerek projenin öneminden bahsetti.

"NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi İstanbul'un Yükünü Hafifletecek Gelişmiş Bir Hastane Olacak"

Rektör Prof.Dr. Nizamettin Şenköylü, Namık Kemal Üniversitesi'nin kurulduğundan bu yana özellikle Tıp Fakültesi'nin kuruluşuna ve bölge halkının yoğun bir şekilde talep ettiği 3. basamak sağlık hizmetini en iyi şekilde karşılamak için Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin gelişimine büyük ağırlık verdiklerini ifade ederek ana kampüste 200 yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesi binasının tamamlanmasıyla bölgedeki en iyi üniversite hastanelerinden biri konumuna geleceğini ve İstanbul'un yükünü önemli ölçüde hafifleteceğini açıkladı:

"Üniversitemizin gelişme sürecinde ele aldığımız konulardan birisi de Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi olmuştur. Bugün itibarı ile hastanemizde bir günde 700 civarında hastaya poliklinik hizmeti verilmektedir. Mevcut hastanede yer kalmadığı için hastanemizin Fizik Tedavi ünitesini kampüsümüze aldık. Ülkemizin pek çok yerinde böylesine gelişmiş, modern ve donanımlı bir fizik tedavi ünitesi yok. Bu fizik tedavi ünitesini günde 200 hastaya hizmet verecek şekilde Tekirdağ ve bölge halkımıza kazandırdık. Fizik Tedavi ünitesinin hayata geçirilmesiyle Namık Kemal Üniversitesi önemli bir başarıya daha imza attı.

Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Niyazi Güler aramızda bulunmaktadır. Ülkemizde ve bölgemizde en çok karşılaşılan rahatsızlıklardan biri olan kalp hastalıkları konusunda da yine bölge halkının yoğun talebi üzerine Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne bağlı olarak Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi Merkezi'nin kurulması çalışmaları devam etmektedir. Bu merkezin kurulması ile birlikte günde 10 hastaya koroner anjiyografi yapılabilecek, by-pass ve kap-damar ameliyatları da başarıyla uygulanabilecektir. 22 Haziran'da ilk anjiyoyu yapmayı düşünüyoruz. Daha sonra ardından diğer kalp-damar ameliyatları gelecek. Böylelikle Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde çağımızın en çok karşılaşılan hastalıklarından birisi olan kalp-damar rahatsızlıkları konusunda da bölge halkının ihtiyacını en üst düzeyde karşılamış olacağız. Böylece hem halkımızın talep ettiği 3. basamak sağlık hizmeti karşılanmış oluyor, hem de döner sermayeye gelir kazandırılmış oluyor. Namık Kemal Üniversitesi olarak hastanemizi full çalışabilecek düzeye getirdik. Yatak kapasitemiz 60'dan 100'e çıkarıldı. Buradaki mevcut alanda bulunan iki tarihi binanın onarılarak yeni bina yapılıncaya kadar kullanıma açılmasıyla poliklinik sayımız daha da artacak ve halkımızın istekleri anında karşılanacaktır.

Yeni hastane binamızla ilgili daha önce fizibilite raporu hazırlamıştık.  Daha sonra avam projesini DPT'ye sunduk. Benzer bir şekilde bizimle birlikte kurulan diğer üniversitelerin de hastane talebi oldu. Sağlık Bakanlığı yaptığı çalışmalar neticesinde üniversitelerin hastane ihtiyacını o illerde bulunan mevcut hastanelerle ortak çalışma içerisine girerek karşılamasını kararlaştırmıştı. Bu durum yüksek hedefleri olan üniversitemiz için kaygı vericiydi. Ve bunu defalarca Sağlık Bakanlığı'na ilettik. Sağlık Bakanımızla Sayın Milletvekillerimizin de desteği ile Meclis'te görüştük. Bize hastane verilmezse Tıp Fakültesi'nin dağılacağını, paradan ziyade yapacakları akademik kariyeri düşünen öğretim üyelerimizin bir bir başka üniversitelere gideceğini ifade ettim. Sayın Bakanımız neticede Sakarya Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi'nin bu uygulamanın dışında tutulabileceğini söyledi. Ve bu bizim için umut ışığı oldu. Ancak daha sonra yine DPT bütçesinde üniversitemiz hastanesine yer verilmediği gördük ve bundan büyük üzüntü duyduk.

Sayın Başbakanımızın 4 Aralık 2010 tarihinde yaptığı Rektörler Buluşması'nda 76 üniversite rektörü arasında konuşanlardan biri de ben oldum ve bu talebimizi Sayın Başbakan'a ilettim. Sayın Başbakanımız, talebimize olumlu cevap vererek Sağlık Bakanına gerekenin yapılması talimatını vererek yörenin üst düzeyde sağlık hizmetinin karşılanabilmesi için bu hastane binasının şart olduğunu ve böylelikle İstanbul'un yükünün hafifleyeceğini vurguladı. Bu bizim için büyük bir sevinç kaynağı oldu. Öğretim üyelerimiz kendileri için bir gelecek görmeye başladılar. Nitekim 13 Ocak 2011 tarihli resmi gazetede üniversitemiz hastanesine bütçenin ayrılmış olduğunu görünce bundan büyük mutluluk duyduk. Böylelikle 15 üniversite arasında hastane talebi olumlu karşılanan ve bunu gerçeğe dönüştürebilen tek üniversite biz olduk. Ben buradan hepinizin huzurunda Üniversitem adına, Tekirdağ ve Trakya yöresi halkı adına Sayın Başbakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Ben üniversite hastanemizin Türkiye'de son yıllarda kurulan en güzel üniversite hastanelerinden biri olacağına inanıyorum. Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin, evrensel bilime katkı sağlayan, yeni metodlar geliştiren, özellikle tanı ve tedavi yöntemlerinde yeni buluşlara imza atan bir hastane olacağına inanıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

"Diploma Eki Beyannamesi Almak İçin Başvuruda Bulunan 12. Üniversite Olacağız"

Rektör Prof.Dr. Nizamettin Şenköylü "Bologna Süreci'ne Uyum Çalışmaları" çerçevesinde Namık Kemal Üniversitesi'nin diploma eki vermeye başladığı, ilk diploma eklerini de 31 Mart 2011 tarihinde Sayın Valimizin de katılımıyla gerçekleşen bir törende verildiğini dile getirdi. Rektör Prof.Dr. Nizamettin Şenköylü, Namık Kemal Üniversitesi'nin Mayıs ayında Diploma Eki Beyannamesi almak için başvuruda bulunan 12. üniversite olacağını, diploma eki ile Avrupa Yükseköğretim alanına girecek olan Namık Kemal Üniversitesi'nin bu sayede Avrupa ülkelerinden de öğrenci kabul edebilir düzeye geleceğinin altını çizdi. Namık Kemal Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilerin aldığı lisans, yüksek lisans ve doktora diplomalarının artık Avrupa ülkelerinde eşdeğer sayılacağını anlatan Rektör Prof.Dr. Nizamettin Şenköylü,  "Üretken Üniversite sloganıyla yola çıkan ve 10 yılda Türkiye'nin ilk 20, 20 yılda da dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında yer almayı hedefleyen Namık Kemal Üniversitesi, bir dünya üniversitesi olduğunu yaptığı başarılı çalışmalarla ortaya koymaktadır" dedi.

Namık Kemal Üniversitesi "Uluslararasılaşma Alanında Önemli Hamleler Gerçekleştiren Bir Üniversitedir"

Üniversitemizin uluslararasılaşma konusundaki çabalarının her geçen yıl giderek arttığını önemle belirten Rektör Prof.Dr. Nizamettin Şenköylü, üniversitemize daha fazla sayıda yabancı öğretim üyesinin istihdam edilmesi ve daha fazla sayıda yabancı öğrencinin üniversitemizin akademik birimlerinde öğrenim görmesiyle üniversitenin ve Tekirdağ'ın daha farklı bir perspektiften dünyaya bakacağını, bu yılki yabancı öğrenci kontenjanlarının % 10'lara ulaştırıldığını, bunun da üniversitemizin uluslararasılaşma alanında gerçekleştirdiği önemli hamlelerden biri olduğunu söyledi. Son olarak Rektör Prof.Dr. Nizamettin Şenköylü, uluslararasılaşma çalışmaları çerçevesinde  gelecek 4-5 yıl içerisinde bu oranın % 15-20'ye çıkarılmasının öncelikli hedefler arasında olduğunu vurguladı.

NKÜ Rektörü Prof.Dr. Nizamettin Şenköylü, basın toplantısında ayrıca Tekirdağ'ın arkeolojik değerlerinin gün ışığına çıkarılmasına yönelik yurt dışı kaynak ve finansman temini, buna yönelik üniversitemizde gerekli çalışmaların yapılabilmesi için Üniversitemizde Arkeoloji Bölümü'nün kurulması ve böylelikle Tekirdağ'ın kültür turizminin gelişmesine katkıda bulunulması yönünde açıklamalarda bulunarak basın mensuplarından gelen soruları cevaplandırdı.

Basın toplantısının ardından NKÜ Rektörü Prof.Dr. Nizamettin Şenköylü, basın mensuplarına Kapalı Spor Salonu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatını, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesini, Teknoloji Geliştirme Merkezi'ni (TEKMER'i), Rektörlük ve Konferans Merkezi inşaatını, Morfoloji binası inşaatını gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.