info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NKÜ Senato Toplantısı Çorlu Mühendislik Fakültesinde Yapıldı

NKÜ senato toplantısı 16 Şubat 2011 tarihinde Çorlu Mühendislik Fakültesi Toplantı Salonu’nda yapıldı.

NKÜ senato toplantısı 16 Şubat 2011 tarihinde Çorlu Mühendislik Fakültesi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Rektör Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Orak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kayışoğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Göktepe, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Aslan Özen, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat Erdal,Çorlu Müh. Fak. Senatörü Prof. Dr. Ayşen Haksever,Tıp Fakültesi Senatörü Prof. Dr. Ayşe Demet Kaya, Fen Bilimleri Ens. Müdürü Doç. Dr. Fatih Konukçu, Sosyal Bilimler Ens. Müdürü Doç. Dr. Alpay Hekimler, Sağlık Bilimler Ens. Müdürü Prof. Dr. Niyazi Güler, Sağlık Y.O Müdürü Doç. Dr. Recep Alp, Teknik Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aytekin Erdem,Çorlu MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Kubaş, Hayrabolu MYO Yrd. Doç. Dr. İlknur Korkutal, Malkara MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Recep Erbay, Şarköy MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Elman Bahar, Çerkezköy MYO Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, M. Ereğlisi MYO Müdürü Doç. Dr. M. Ömer Azabağaoğlu, Saray MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Deveci, Muratlı MYO Müdürü V. Yrd. Doç. Dr. Oktay Asutay, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Burhan Arslan, Öğrenci Konseyi Başkanı Mehmet ERbilen,Genel Sekreter Tekin Yenigün, Teknik Bilimler MYO Müdür Yrd. Tekin Öztürk katıldılar.

Senato toplantısında NKÜ Rektörü Prof.Dr. Nizamettin Şenköylü ve NKÜ Senato Üyeleri gündem maddelerini görüşütüler.

Toplantı sonrasında, üniversitenin eğitim öğretim kalitesinin yükseltilmesi yönünde çaba sarfeden senato üyelerine, tüm akademisyenlere ve idari personele teşekkür eden Prof.Dr. Nizamettin Şenköylü, Çorlu Mühendislik Fakültesinde tamamlanan güçlendirme çalışmalarını basın mensuplarıyla beraber gezdi.

Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Özer Göktepe, fakültede yapılan güçlendirme çalışmalarından bahsettikten sonra, “Fakültemizdeki son sınıf öğrencileri üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde yapılan protokolle, haftanın 2 günü fakültede derslerine girip, diğer 3-4 günde de yaptıkları bitirme tezi çerçevesinde sanayi kuruluşlarında çalışarak bitirme tezlerini tamamlayacaklar. Öğrencimizin sanayi kuruluşunda çalıştığı süre boyunca sigortası, Üniversitemiz rektörlüğünce karşılanacak. Bitirme tezlerini tamamladıktan sonra ilk önce, çalıştığı sanayi kuruluşundan not alacak. Daha sonra tez hocasında aldığı not ile çalıştığı sanayi kuruluşundan aldığı notun ortalaması alınıp, eğitim ve öğretimini tamamlayabilecek geçer notu karşılarsa mezun olabilecekler. Yaptığımız bu çalışmayla, üniversite-sanayi işbirliğini daha da pekiştirip, sanayi kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda öğrencilerimizi yetiştirmiş olacağız” dedi.

NKÜ Rektörü Prof.Dr. Nizamettin Şenköylü, “Namık Kemal Üniversitesi olarak eğitim-öğretim çalışmalarının daha iyi bir ortamda sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için elimizdeki bütün imkânları seferber ettik. Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin de ihtiyaçları doğrultusunda güçlendirme çalışmaları yapıp, hem öğretim üyelerimize hem de öğrencilerimize iyi bir çalışma ortamı sunduk.

Çorlu Mühendislik Fakültesi’ni baştan aşağı güçlendirme çalışmasını yaptık. Çalışma sırasında eğitim-öğretimin aksamaması için bir buçuk ay gibi kısa bir sürede mühendislik fakültesine ek bina yaptık. Kimse bu kadar kısa bir sürede bu binayı bitireceğimize inanmıyordu. Hafta içi ve hafta sonu özverili bir şekilde takip edip, çevre düzenlemesiyle birlikte binayı eğitim ve öğretimin hizmetine sunduk. Çorlu Mühendislik Fakültesi’ndeki güçlendirme çalışmaları bitince derslikleri ana binaya taşıdık.

Bir buçuk ayda tamamlanan 1200 metrekarelik çelik konstrüksiyonlu ek bina, bundan sonra Teknokent için hizmet verecektir. Teknokent başvurumuz Sanayi Bakanlığı’nda onaylanmak üzeredir. Teknokent ile üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde inovasyon üretmek için ortak bir çalışma alanı yarattık. Teknokent için ayırdığımız binamızı 17 şirket ofis olarak kullanabilecektir. Öğretim üyeleri ve hatta öğrencilerimiz de yaptıkları projeler ve çalışmalarla kendi şirketlerini kurup vergiden muaf olabileceklerdir.

Mühendislik Fakültemizin ana binasında yaptığımız güçlendirme ve yenileme çalışmaları ile tekstil, inşaat, makine gibi bölümlerimiz için 10 tane laboratuvar yaptık. Atıl durumda bulunan boş alanları değerlendirerek 24 yeni ofis ve 17 derslik kazandık. Fakültemizin kütüphanesini yenileyerek aynı anda 80 öğrencimizin ders çalışabileceği bir ortam yarattık. Fakültemizin hem akademik ve idari personeli, hem de öğrencilerimizin daha iyi ve sağlıklı ortamlarda yemeklerini yemeleri için kafetaryalarını yeniledik ve Üniversitemizin merkez yemekhanesinde pişirilen yemeklerin servis yapılmasını sağladık. Ayrıca tuvaletleri de baştan aşağı yenileyerek hijyenik bir ortam sağladık” Tekirdağ Kampüsümüz içerisinde başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 200 yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesinin projeleri yapılarak 2011 yılında ihale aşamasına gelmiştir,buradan sayın Başbakanımıza Üniversitemize ve Tekirdağ verdiği destekten dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum. Üniversitemizin öncülüğünde uluslar arası ileri Tekstil ve malzemeleri kongresi 22-24 ekim 2011 de Çorlu Mühendislik Fakültesinde,Tekirdağ NKÜ Tekirdağ Valiliği ve Çevre Müdürlüğü ile müştereken NKÜ kampüsünde de Kıyı Bölgeleri,Çevre Kirlenmesi ve Kontrolü konulu konferans 17-20 Kasım 2011 tarihlerinde yapılacak.

Senato toplantısı ve Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde yapılan Laboratuar’lar ve 80 Kişinin aynı anda istifade ettiği Kütüphane,Teknokent için Firmalara verilmek üzere hazırlanan bina ve çevrede yapılan yenilikler yerinde görüldü, Çorlu Müh. Fak.’nin yeniden güçlendirilen binasında pazartesi günü eğitime başlayacak olan fakülte de başta öğrencilere, akademisyenlere ve diğer görevlilere başarılar diledi. NKÜ Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü ve senato üyeleri ile basın mensupları, yeniden hazırlanan yemek salonunda birlikte yemeğe gidildi.