info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NKÜ V. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi

Üretici birlikleri üyeleri, sanayiciler ve bilim adamlarını buluşturan V. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, Çorlu Silverside Otel de gerçekleştirildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü nün Onursal Başkanı olduğu, uluslararası katılımlı "5.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi" Çorlu Silverside Otel de başladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Durali Koçak, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Orak, NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çıtır, Yem Sanayicileri Birliği Başkanı Ülkü Karakuş, Hayvan Besleme Bilim Derneği Başkanı Prof. Dr. Şakir Doğan Tuncer ve Hayvan Besleme Bilim Derneği Genel Sekreteri Necmettin Ceylan ın katılıdığı ve üretici birlikleri üyeleri, sanayiciler ve bilim adamlarını buluşturan kongrenin açılışında konuşan Hayvan Besleme Bilim Derneği Başkanı Prof. Dr. Şakir Doğan Tuncer, yapılan bu araştırmaların, yaşanan sorunlara pratik olarak çözümler üreteceğine işaret etti.

Prof. Dr. Tuncer, bilim insanlarının, üretimin arttırılmasına önemli katkılar sağladığını belirterek, bu toplantıya sanayiciler, öğretim üyeleri ve üreticilerin katılmasının son derece önemli bir sinerji yaratacağına inandığını kaydetti.

Kongrede; Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Durali Koçak, Ziraat Fakültesi Dekanı prof. Dr. Ahmet Çıtır, Yem Sanayicileri Birliği Başkanı Ülkü Karakuş ve Hayvan Besleme Bilim Derneği Genel Sekreteri ve Kongre Organizasyon Komitesi Başkanı Prof Dr. Necmettin Ceylan ile NKÜ Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü de bir konuşa yaptı.

Şenköylü, kongrenin taşıdığı misyona dikkati çekerek küreselleşmenin, üniversiteleri de büyük ölçüde etkilediğini ifade ederek, üniversitelerin artık varlıklarını koruyabilmeleri ve dünya üniversiteleri ile rekabet edebilmeleri için kendilerini en iyi şekilde hazırlayıp, mezunlarına da bu birikimlerini aktarmaları gerektiğine dikkat çekti. NKÜ nün, üniversite-sanayi işbirliğine verdiğinin altını çizen Şenköylü, bu alanda Ülkemizdeki diğer üniversitelere örnek olacak önemli adımlar atıldığını belirtti.

Prof. Dr. Şenköylü, konuşmasının ardından, Prof. Dr. Mustafa Sarı ya hayvan besleme alanında yaptığı bilimsel katkılardan dolayı bir plaket takdim etti. Hayvan Beslemede Alternatif Modeller ve Hayvan Beslemenin Geleceği, Kanatlı Besleme, Ruminant Besleme, Yem Kaynakları ve Hayvan Besleme Stratejileri, Beslenme Fizyolojisi ve Metabolizma konularının ele alındığı kongre, Cumartesi günü yapılan Edirne gezisi ile sona erdi.